Wassenbeeldenmuseum van Krakau is toch echt van een heel ander niveau

Buitenland
door Dennis
woensdag, 27 maart 2024 om 19:13
thumb vk wassenbeeldenmuseum van krakau is toch echt van een heel ander niveau
Wat gebeurt er met je als je ooit met was hebt mogen werken in het Madame Tussauds en niet erg goed in je werk blijkt te zijn? Dan mag je naar Polen emigreren en kun je in het wassenbeeldenmuseum van Krakau aan de slag. Dit museum is niet bijster goed in het maken van wassen beelden van bekende mensen, zoals bijvoorbeeld Queen Elizabeth, Prince Charles of Vladimir Poetin. Dat is ook de bedoeling, maar niet iedereen vindt het even leuk.

Binnenkijken in het wassenbeeldenmuseum van Krakau

Heb je altijd al binnen willen kijken in het spraakmakende wassenbeeldenmuseum van Krakau in Polen, dan is dit je kans. Onder meet The Independer in het Verenigd Koninkrijk heeft al eens geschreven over de ‘creepy’ beelden van bijvoorbeeld Prince William, Kate Middleton en de inmiddels overleden Queen Elizabeth. We weten niet of de koningin, bekend van haar weelderige haardos met het verkeerde been uit bed was gestapt, maar de maker van het beeld heeft blijkbaar andere herinneringen aan haar.
Overigens besparen we je heel wat geld met het filmpje dat onlangs weer viraal ging op TikTok, want de reviews op Tripadvisor over dit museum liegen er niet om. Zo schrijft een Belgische toerist: “Het geld niet waard. Binnen een half uur stonden we weer buiten.” En blijkbaar was niet alleen de beeldenmaker maar ook het personeel in een slechte bui. Anderen vinden het juist hilarisch en vinden het ‘het beste slechtste wassenbeeldenmuseum ter wereld.’

Museum vaker in opspraak

Het wassenbeeldenmuseum is bijna ieder jaar weer onderwerp van gesprek. Video’s over wat er binnen te zien is, zijn inmiddels al meer dan miljoenen keer bekeken. In het museum vind je onder meer beelden van Shrek, Michael Jackson, Elvis en Lady Gaga op hun slechtst. Om over de royals van het Britse Koningshuis nog maar te zwijgen.