Wat is er toch allemaal met Diddy aan de hand?

Shownieuws
door Dennis
donderdag, 28 maart 2024 om 10:32
thumb viraal diddy
Het gebeurt wel vaker dat ooit populaire zangers in opspraak raken. Een goed voorbeeld is R. Kelly, maar helaas lijkt het ook voor rapper Diddy niet op te houden. We kennen deze artiest van zijn hits als ‘I’ll be missing you’ en ‘I don’t wanna know’. Deze hits bracht hij uit onder een andere naam: Puff Daddy. Welke naam hij ook kiest, hij heet in het echt Sean Combs en heeft flink wat problemen aan zijn fiets hangen. De artiest is niet gearresteerd, maar een politieteam heeft zijn huis wel doorzocht. Reden voor de grootschalige inval van de federale politie in de Verenigde Staten zijn een reeks van beschuldigingen over mishandeling en verkrachting.

Problemen beginnen bij ex

De problemen beginnen voor Sean Combs als zijn ex, zangeres Cassie, aangifte doet van mishandeling en verkrachting tegen de zanger en rapper. Dat deed ze in november 2023, nadat de twee ruim tien jaar lang af en aan een relatie hadden. Cassie stond ook onder contract bij Bad Boy Records, het platenlabel van Diddy. Volgens haar begon de mishandeling al vlak na hun ontmoeting in 2005, toen ze 19 jaar oud was. Combs was toen al 34.
Volgens Cassie is ze gedwongen om seks te hebben met anderen, terwijl hij dat zou filmen. Er kwam een schikking, maar de problemen hielden niet op. Een andere vrouw zei in 1991 gedrogeerd en verkracht te zijn door Diddy. De vrouw wilde in de muziekwereld werken en denkt dat de rapper haar heeft gedrogeerd na een etentje in Harlem. De vrouw zegt dat Diddy de verkrachting heeft gefilmd en dat aan anderen in de muziekwereld hebben laten zien.

Nog meer problemen

Na problemen met Cassie en deze vrouw, kwamen er al snel meer aangiftes bij. Nog eens drie vrouwen zeggen door de inmiddels 54-jarige artiest misbruikt te zijn. De reden voor al die aangiftes heeft te maken met de wet Adult Survivors Act in New York. Tot 24 november 2023 konden slachtoffers aangifte doen, ook als zaken allang waren verjaard.

Misselijkmakend

Tocht ziet Diddy al die beschuldigingen zelf heel anders en spreekt hij van ‘misselijkmakende beschuldigingen.’ Volgens hem is ‘genoeg genoeg’ en wil hij alleen nog spreken via zijn woordvoerder en advocaten. Maar later wilde hij er toch wat over zeggen. Ook zijn voormalig producer zegt dat Diddy seksueel grensoverschrijdend gedrag vertoonde en eist 30 miljoen dollar.
Om al die beschuldigingen te onderzoeken, viel de federale politie zwaarbewapend binnen in twee huizen van Diddy. Het was een grootschalige actie met boten en helikopters. De advocaat van Diddy heeft er geen goed woord voor over en noemt het ‘een heksenjacht, gebaseerd op ongegronde beschuldigingen.’