Fotograaf maakt beelden van vertrek vliegdekschip HMS Prince of Wales

Buitenland
door Dennis
vrijdag, 29 maart 2024 om 10:32
thumb vk fotograaf maakt nog brutere drone beelden van vertrek vliegdekschip hms prince of wales

Fotograaf maakt beelden van vertrek vliegdekschip HMS Prince of Wales

Soms krijg je als fotograaf een buitenkansje die je echt niet moet laten gaan. Dat weet de Nederlandse fotograaf Tom van Oossanen inmiddels ook. Het vliegdekschip HMS Prince of Wales lag een week aan de kade op de Maasvlakte, vlakbij Rotterdam. Natuurlijk trekt zo’n imposant schip behoorlijk wat bekijks en komen er dan ook fotografen op af om mooie beelden te maken.

Beelden HMS Prince of Wales met drone

Een drone besturen en mooie plaatjes schieten kan een lastige onderneming zijn, maar laat dat maar aan Tom van Oossanen over. Hij heeft prachtige beelden weten te schieten met een drone van het moment toen het schip aankwam. Maar natuurlijk kon hij het vertrekmoment niet laten schieten en ook hier heeft hij weer prachtige beelden van gemaakt.
Dichter bij de HMS Prince of Wales kom je niet en de afgelopen week heb je echt geen mooiere beelden gezien dan deze beelden. We raden het je daarom zeker even aan om te bekijken. Mocht je geïnteresseerd zijn in andere, beroemde of bijzondere schepen, dan is het Instagram-account van Tom van Oossanen onze volgtip van de dag.

Imposant vliegdekschip

De HMS Prince of Wales lag sinds vorige week dinsdag afgemeerd aan de Maasvlakte in Rotterdam. Het schip kwam even in Nederland op bezoek, omdat de bemanning genoot van een paar dagen vrij. De HMS Prince of Wales kwam terug van de grote NAVO-oefening, Steadfast Defender. Het schip is maar liefst 284 meter lang en heeft een breedte van 73 meter. We kunnen ons dus zo voorstellen dat Tom er nog best een klus aan heeft gehad om het vliegdekschip op de foto te zetten. Het schip is namelijk zo groot, dat het ruimte heeft voor 1600 bemanningsleden. Het was eigenlijk de bedoeling dat de HMS Queen Elizabeth ingezet zou worden, maar door technische problemen ging dat niet door en werd de Prince of Wales dus ingezet.