Mooie manier om je steak op te dienen

Vermakelijk
door Dennis
zondag, 30 maart 2025 om 17:53
thumb vk mooie manier om je steak op te dienen

Wil je een unieke sensatie en een heel andere manier van frietjes, hamburgers en steaks opdienen, meemaken? Dan moet je een keer in het Fire Steak en Visrestaurant in het Belgische Heusden-Zolder zijn geweest. Nee, deze ondernemer heeft ons hiervoor niet betaald en we maken geen reclame. We geven alleen een oordeel aan de hand van een viraal filmpje. Het restaurant maakt gebruik van droogijs, waardoor de hele tafel een bijzonder effect krijgt, alsof de mist boven je bord hangt. Het restaurant waar deze video vandaan komt, is van Ahmet Akdag. En die heeft het Belgische nieuws al eens gehaald met zijn Steakhouse Fire. Ahmet is namelijk ondernemer in hart en nieren.

Droom opgeven

Ahmet is al jarenlang horecaondernemer en runt momenteel deze bijzondere zaak is Heusden-Zolder (vlak bij Hasselt in België). Maar het ging niet altijd zo goed. Voor veel ondernemers was de coronapandemie de oorzaak van faillissement. Ahmet had drie kebabzaken, die allemaal moesten sluiten door het uitbreken van de pandemie. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus besloot hij na de pandemie een nieuwe zaak te starten. Dat werd Steakhouse Fire. Zijn hart ligt dan ook bij de horeca en tegen het Belgische nieuws zegt hij dat hij zich daar thuis voelt.

De ondernemer was nog maar 14 jaar toen hij samen met zijn ouders een kebabzaak begon in Kermt. Daar heeft hij twaalf jaar gewerkt. Ahmet heeft zijn diploma chef-kok gehaald in de avondschool en opende drie kebabzaken: in Opglabbeek, Bilzen en Riemst. Maar in 2020 brak corona uit en heeft hij zijn zaken opgegeven.

Een nieuw avontuur

Gelukkig voor Ahmet was binnen een paar jaar alles weer normaal en kijken we terug op de coronapandemie als een rare periode. Maar hij wilde blijven ondernemen en begon vorig jaar Steakhouse Fire. Hij heeft in de tussentijd elders gewerkt, maar daar voelde hij zich niet thuis. Samen met zijn partner Emel heeft hij een nieuwe zaak waar vooral met droogijs wordt gewerkt. De steaks worden ook nog eens aan tafel bereid, een sensatie op zich.

Bij het serveren van de huisgemaakte burgers, vis en pizza’s hoort ook nog eens een showtje. En als je een echte knaller wil mee maken, bestel je de shato filet. Die wordt aan tafel afgewerkt met een hete gietijzeren pan en een spectaculaire vuurshow. Een avondje uit krijgt hier dus een heel andere betekenis.