Automobilist haalt lesauto in en zijn rit eindigt in de berm

Bizar
door Dennis
maandag, 18 maart 2024 om 10:13
thumb vk automobilist in mercedes haalt lesauto in en belandt in de berm
Een automobilist in een Mercedes haalde wel een heel gevaarlijke stunt uit. Op hoge snelheid haalde hij een lesauto in, waarna hij uiteindelijk in de berm tot stilstand kwam. Maar het lijkt erop dat de auto grote schade heeft en nu total loss is, zo zegt de maker van het filmpje. Degene die het vastlegde, is rijschoolhouder Ramon Sosjoroedo. Hij had tijdens het moment een leerling in de auto zitten en had door het roekeloze gedrag van de Mercedes-rijder bijna een ongeluk gehad.

Bijna een ongeluk met lesauto

Het had weinig gescheeld of de roekeloze Merecedes-bestuurder had de lesauto geraakt. Op dat moment zat Sosjoroedo met een leerling in de lesauto. De dashcam staat dan altijd aan en daardoor is het gelukt om het ongeluk vast te leggen. De rijschoolhouder en zijn leerling kregen een goed voorbeeld van hoe het niet moet, toen zij op de Steenweg in Zaltbommel werden ingehaald door een witte Mercedes. Hij haalde eerst links van de vluchtheuvel de leswagen in, stuurde terug en schoot toen voorbij de wagen van de rijschoolhouder. Ternauwernood kreeg de bestuurder van de Mercedes zijn auto nog onder controle.
Rijschoolhouder Ramon heeft de beelden online gezet, die hij zelf met de beveiligingscamera in de auto had gemaakt. Hij zegt tegen een regionale omroep dat hij wel vaker van dit soort gekke acties tegenkomt, maar dat de dashcam dan niet aan staat.

Beelden rustig bekijken

Het filmpje dat Ramon heeft gemaakt, belandde op een videoplatform, waarna het filmpje viraal ging. Daardoor is de rijschoolhouder nu een beroemdheid in zijn woonplaats. Veel oud-leerlingen hebben hem inmiddels al gebeld. Zelf was de rijschoolhouder er niet van geschrokken, want hij zegt tegen zijn leerling in het filmpje: “De beelden gaan we straks een rustig terugkijken.”
Ondanks dat de witte Mercedes in de berm tot stilstand kwam, had het ook helemaal verkeerd af kunnen lopen. “Het scheelde niks. Voor hetzelfde geld dat die bestuurder ons geramd. Die auto moet wel schade hebben”, schat Ramon zo in.