Man komt vrij uit gevangenis, maar moet hij meteen weer terug?

Humor
door Dennis
maandag, 18 maart 2024 om 11:57
thumb vk man komt vrij uit gevangenis maar familie laat hem denken dat hij weer vastgezet wordt
Op een viraal filmpje is te zien hoe een man uit de gevangenis komt, maar meteen begroet wordt door een stel agenten. De vermeende crimineel knijpt hem wel even, maar daarna barsten de agenten in lachen uit. Wat blijkt: de familieleden van de ex-gedetineerde halen een grap met hem uit en kunnen hun lachstuip niet meer bedwingen. Opgelucht kan de man weer ademhalen, want hij hoeft niet de gevangenis in. Maar is alles wat je gezien hebt in het filmpje wel echt?

Vrij uit de gevangenis, of toch niet?

De gedetineerde die in jet het filmpje ziet, is ook meteen de maker van wie het filmpje afkomstig is. Het gaat om TikTokker newmoneyrids, die in het echte leven Ridler Tshibangu heet. Ridler maakt wel vaker van deze grappige filmpjes, die vooral uit sketches lijken te bestaan. We hebben de boeken in het Verenigd Koninkrijk erop nageslagen, maar hebben nergens kunnen vinden dat deze man ooit in de gevangenis heeft gezeten. Wel maakt hij vaker grapjes over de gevangenis en in aanraking komen met de politie.
Zo is op zijn Instagram een foto te zien met een pasfoto van hemzelf, die bedoeld is als mugshot. Daarop staat de tekst: “Man schiet mensen op feestje neer, nadat niemand ‘Er is er een jarig’ voor zijn vriendin wil zingen.” Maar ook daarbij maakt hij duidelijk: “Ps, dit is niet echt, het is bedoeld als comedy.”

Geen ex-gedetineerde, maar een jongerenwerker

Ook het filmpje dat viraal ging, is waarschijnlijk niet echt. Hij deelt bij het filmpje de tekst: ‘#prison, #prank, #funny, #meme’ en we gaan ervan uit dat deze man nooit in de gevangenis heeft gezeten. Zelfs het virale filmpje is dus waarschijnlijk in scene gezet. Sterker nog, in het echte leven geeft deze viraal grootmeester het goede voorbeeld. Het is een jongerenwerker uit Londen met 8 jaar ervaring in het bieden van hulp aan kwetsbare jongeren die last hebben van verschillende stoornissen. Hij werkt vooral op het gebied van gedrag en werkt daarnaast bij een liefdadigheidsinstelling die helpt om mee te doen aan sportactiviteiten en naar het middelbaar onderwijs te gaan.
Als er dus iemand is die weet hoe hij uit de bak moet blijven door op het rechte pad te blijven, is het deze gast wel. Via.