Losgeschoten zaagblad mist Amerikaan op een haar na

Bizar
door Dennis
dinsdag, 02 april 2024 om 10:25
thumb viraal zaagblad
Een Amerikaan die een winkel binnenliep, is op een haar na ontsnapt aan een gruwelijke dood. In de buurt was een zaagblad losgeslagen. Deze kwam op hoge snelheid aanzetten, net nadat de Amerikaan de deur van de winkel achter zich dicht trok. Het metalen blad van ruim een meter kwam uiteindelijk tot stilstand, diep in de deur die Shane Reimche net dichtgetrokken had. Als Shane een paar seconden langer had gewacht, was hij op een tragische manier aan zijn einde gekomen. Waar het zaagblad vandaan is inmiddels ook duidelijk. Het blad is afkomstig van een bouwplaats tegenover de winkel, die niet op beeld staat. Maar op beelden van de bewakingscamera is al goed te zien hoe het zaagblad tientallen meters over straat schiet en uiteindelijk tegen een deur tot stilstand komt.

Harde knal is losgeschoten zaagblad

De winkeleigenaar vertelt aan een Amerikaanse zender in de staat Oregon wat er precies gebeurd is. “Ik stond achter de toonbank en hoorde metaal rollen.” De eigenaar dacht eigenlijk dat het de harde wind was, totdat hij een harde knal hoorde. Vervolgens trilde de hele winkel. Het werd toen al snel duidelijk dat er iets anders aan de hand was.
Op beelden van de beveiligingscamera van de winkel is inderdaad te zien dat de hele inhoud van de winkel schudt, wanneer het blad op hoge snelheid tot stilstand komt in de deurpost van de winkel. Uiteindelijk was de klap zo groot, dat het blad de wandplaten van de muur heeft weten te duwen.

Geluk gehad

Shane Reimche heeft de beelden ook teruggezien en is behoorlijk geschrokken. Hij beseft maar al te goed dat hij behoorlijk geluk heeft gehad. “Ik mag van geluk spreken dat ik er nog ben”, zo zegt hij tegen de media. “Als het blad me geraakt had, was in er waarschijnlijk niet meer geweest.
Reimche zegt tegen het Amerikaanse nieuws dat duidelijk is dat het nog niet zijn tijd was, maar dat hij nog nooit zo dicht bij de dood is geweest. Het is overigens niet duidelijk hoe het blad, dat afkomstig is van een betonzaag, los kon schieten. Maar wel is duidelijk dat het blad afkomstig is van een bouwplaats die zich tegenover de winkel bevindt. De aannemer van de bouwplaats denkt dat er waarschijnlijk een bout niet goed is aangedraaid of er een fout is gemaakt. Lekker gewerkt, jongens!