Motoragent rijdt wielrenner aan tijdens spoedrit naar overval

Bizar
door Dennis
donderdag, 21 maart 2024 om 10:14
thumb viraal motorrijder schept wielrenner
Een motoragent heeft tijdens een rit naar een overval een wielrenner aangereden. Volgens berichten van NH Nieuws gebeurde het ongeval rond half tien in de ochtend in Den Ilp. Wat er precies gebeurd is, onderzoekt de politie nog. Wel is duidelijk dat de wielrenner zodanig gewond was, dat hij per ambulance naar het ziekenhuis moest. De wielrenner werd namelijk op hoge snelheid door de motoragent geschept.

Spoedmelding

De motoragent was op weg naar een spoedmelding over een overval. Daarom besloot de politie met hoge snelheid naar de plek van de melding te gaan, maar daarbij kwamen de wielrenner en een motoragent tot een botsing. De motoragent zou flink geschrokken zijn van het ongeval, maar kwam er voor de rest zonder kleerscheuren van af. De wielrenner had een stuk minder geluk en had pijn aan zijn been. Wel was hij aanspreekbaar, maar de politie besloot voor de zekerheid een ambulance te bellen om hem te laten onderzoeken.

Onderzoek naar ongeluk

De politie gaat nu onderzoek doen naar het ongeluk tussen de motoragent en de wielrenner. Het onderzoek wordt uiteraard niet gedaan door het team waartoe de motoragent behoort, maar door een ander basisteam. Ook bij het sporenonderzoek zijn de motoragent en zijn collega’s niet betrokken. Volgens de politiewoordvoerder is dat nodig om de objectiviteit van het onderzoek te waarborgen.

Viraal filmpje

Op het internet is een filmpje van het ongeluk wel viraal gegaan en de reacties liegen er niet op. Voor de politie hebben we wel een hint van wat er gebeurd is. Veel mensen die op het filmpje reageren spotten dat de wielrenner niet goed uitgekeken en werd hij daarom geschept toen hij het fietspad verliet. De wielrenner zag daarom de motoragent over het hoofd en dus niet andersom. Het laten rijden van wielrenners op de openbare weg is automobilisten en motorrijders al jaren een doorn in het oog.