Witte verf gaat door de auto, maar hoe dan?

Bizar
door Dennis
maandag, 01 april 2024 om 10:30
thumb viraal latex auto
Je zou het maar zijn, de eigenaar van een auto waarin flink wat verf gemorst is. Het filmpje met het eindresultaat is momenteel viraal op sociale media. We mogen hopen dat met de opbrengsten van dat filmpje de onfortuinlijke eigenaar van deze auto in ieder geval iets nieuws kan kopen, want het ziet er voor de auto niet goed uit. Er ging ruim vijf liter witte verf door de zwarte auto, waardoor de 35.000 pond kostende auto nu volledig total loss is.

Dure auto volledig total loss

De dure auto van de man uit Engeland is inmiddels volledig economisch total loss. Het betekent dat de kosten van het restaureren van de auto hoger zijn dan de waarde van de auto zelf. De auto heeft namelijk niet alleen aan de binnenkant schade, maar ook aan de buitenkant. Verfblikken gaan namelijk niet vanzelf open, maar het gebeurde doordat de auto betrokken raakte bij een auto-ongeluk.
Uit de video blijkt dat in ieder geval het dashboard, het stuur, de zittingen, vloer, deuren en het raam onder de witte verf zitten. De auto zelf is waarschijnlijk een Toyota C-HR en werd naar een hersteller gestuurd om het interieur weer wat op te frissen. Maar of dat zin heeft, daar twijfelen verschillende experts over. Op een video die eerst geplaatst werd op X (voorheen Twitter), is duidelijk te zien dat er zeven grote witte verfblikken op de achterbank van de auto lagen. Het waren waarschijnlijk potten van ieder vijf liter, die tijdens een auto-ongeluk open gingen.

Auto-ongeluk veroorzaakte verfschade

Mocht je je nog afvragen: “hoe dan?” De verf stond op de achterbank en door de klap van het auto-ongeluk zijn de deksels van de potten verf geëxplodeerd. Veel van de verf is inmiddels wel opgedroogd, maar een klein deel zal volgens experts nooit meer opdrogen. En de kans is groter dat deze auto is afgeschreven, dan dat iemand zich eraan zal wagen de schade te herstellen. Want de schade bedraagt mogelijk meer dan 35.000 Britse pond.