Protest Ronnie Flex tegen zijn oude label

Entertainment
door Dennis
woensdag, 20 maart 2024 om 9:38
thumb vk how can i make this about me ronnie flex roept op tot protest tegen platenlabel top notch
Ronnie Flex is boos op zijn platenlabel. De artiest, bekend van de hit met Lil’ Kleine, vindt dat hij te weinig geld heeft ontvangen van platenlabel Top Notch. Het conflict speelt al jaren en Ronnie heeft tot nu toe de zaak altijd in de rechtbank uitgevochten, maar is er nu klaar mee. Daarom heeft hij een protestactie op touw gezet, dat gisteren plaatsvond. Ronnie Flex heeft op Threads meer dan 900.000 volgers en riep op om naar Rotterdam te komen, om te protesteren tegen zijn oude platenlabel. Daarnaast wil Ronnie ook waarschuwen voor platenlabels die jonge, beginnende artiesten behoorlijk zouden uitbuiten. Door een protestactie te beginnen, wil hij dat onder de aandacht brengen.

Waarover gaat het conflict?

Ronnie Flex is natuurlijk niet zomaar boos, maar vindt dat hij te weinig verdiend heeft in de tijd dat hij de monsterhit Drank & Dr*gs uitbracht. De artiest zegt dat Top Notch destijds misbruik heeft gemaakt van dat hij te weinig ervaren was en nog een piepjonge artiest was. Omdat Ronnie toen nog niet beter wist, zou Top Notch hem hebben opgezadeld met een slecht wurgcontract. Daarom is hij jaren gaan procederen bij de rechter, maar die vond dat afspraken gewoon afspraken zijn en gaf het platenlabel kwijt.
Ronnie heet eigenlijk Ronell Plasschaert en tekende in 2015 een contract bij het grootste platenlabel van Nederland. Samen met andere toen nog onbekende hiphopartiesten bracht hij een album genaamd ‘New Wave’ uit, waaronder de bekende hit met Lil’ Kleine op staat. Ronnie Flex heeft nog meer succesvolle albums uitgebracht en won er prijzen mee.

Te weinig verdiend

Volgens Ronnie heeft hij te weinig verdiend aan zijn successen en heeft hij niet de rechten over de opnames van zijn eigen muziek. Hij zou 8 procent van de inkomsten krijgen, later werd dat verdubbeld naar 15 procent. Maar Ronnie vond dat hij uitgebuit werd, terwijl de rechter zegt dat alle afspraken duidelijk waren en Plasschaert meerderjarig was toen hij het contract tekende. Ronnie ging in hoger beroep en heeft een uitvaart voor zijn oude platenlabel opgezet. Volgens hem is er sprake van moderne slavernij. Hij blijft vinden dat hem een groot onrecht is aangedaan.
Zijn fans kwamen gisteravond naar een schoenenwinkel om een nieuwe video op te nemen. Dresscode: zwarte kleding, want het is een begrafenis. “Kom me laten zien dat je van me houdt”, was zijn oproep.