Wanneer je als pestventje de verkeerde tegenkomt, het verhaal erachter

OMG
door Dennis
dinsdag, 19 maart 2024 om 10:06
pestventje
“Wacht maar tot je de verkeerde tegenkomt”, is een gevleugelde uitspraak van ouders die hun kind willen waarschuwen dat ze iets aan hun gedrag moeten doen. Dat die dag ook echt zal komen, bewijst een filmpje dat onlangs viraal ging, waarbij een jongen zichzelf niet van zijn beste kant liet zien. Met zijn buitengewoon irritante gedrag daagde hij anderen uit. Het gevolg is dat hij zelf een klap op zijn gezicht krijgt. Dit filmpje is echt en afkomstig van The Electric Daisy Carnival (EDC) 2024. Het was sowieso al een chaotische editie van het festival, omdat veel bezoekers beveiligingsmedewerkers omver duwden, nadat ze de toegang werd ontzegd.

Klap op het gezicht

Op de video is te zien hoe een jonge man een klap op zijn gezicht krijgt nadat hij meerdere mensen lastigvalt. Op die manier probeert hij de sfeer te verzieken. Maar dat liep niet goed voor hem af. Het festival EDC wordt jaarlijks gehouden bij de Autódromo Hermanos Rodriguez in Mexico-Stad en trekt allerlei volk aan, omdat het een populair evenement op sociale media is. Daar komt dus ook deze jongen op af, die probeert een ‘slam’ te maken. De bedoeling is dat de bezoekers elkaar beginnen te duwen. Een ‘slam’ komt van ska-concerten, maar niet iedereen is ervan gediend.
Terwijl een jongeman bewust anders mensen begint te duwen, is één bezoeker er helemaal klaar mee en verkoopt hem een klap. Hij kreeg een behoorlijke klap op zijn gezicht, waardoor hij uiteindelijk tegen de grond valt.

Meningen verdeeld

Het filmpje ging niet alleen viral op sociale media, maar verdeelt ook het internet. Veel kijkers veroordelen het pestventje die probeerde een slam te beginnen. Volgens hen is het EDC niet de plek om dat te doen. Maar sommigen vinden dat de jongen die hem een tik verkocht, te ver is gegaan. Anderen schrijven juist dat het pestventje met zijn irritante gedrag het er zelf naar gemaakt heeft.