Zogenaamde ‘brazilian marketing’ is enorm populair, adverteren na bloopervideo’s

Inspirerend
door Dennis
dinsdag, 09 april 2024 om 12:59
thumb vk zogenaamde brazilian marketing is enorm populair adverteren achter bloopervideos
Alle marketing-guru’s opgelet, er is weer een nieuwe manier om effectief te adverteren. Deze nieuwe trend heet ‘brazilian marketing’ en steeds meer grote bedrijven in ons land maken er gebruik van. Je hebt er geen posters in bushokjes voor nodig, kunt de dure televisiereclame overslaan en hoeft ook geen zendtijd op de radio in te kopen. Het enige wat je hoeft te doen, is om achter wat bloopers je verkooppraatje te plakken. Deze trend is vooral op TikTok erg populair en je kunt op deze manier gemakkelijk en snel indruk maken met je bedrijf. Ook de Nederlandse bedrijven hebben zich er al aan gewaagd. Onder meer de HEMA, Gamma en Schiphol maken er gebruik van.

Effectieve manier van reclame: brazilian marketing

Steeds meer Nederlandse bedrijven maken gebruik van brazilian marketing. Een van de marketeers die het heeft uitgeprobeerd, is Zied Zammali. Voor de Limburgse Gamma besloot de marketeer het uit te proberen. Hij haalde 1,1 miljoen weergaven op TikTok, de tweede video staat op 900.000 en ook de derde video is erg populair. Zammali kan het zelf niet geloven wat er allemaal in korte tijd is gebeurd. Voor zijn gevoel heeft hij het resultaat razendsnel weten te bereiken, terwijl hij de video pas net online heeft gezet.
Inmiddels hebben ook andere bedrijven zoals de HEMA, Schiphol en 9292 Reisinformatie gebruikgemaakt van deze methode. De zogenaamde inhakers doen het erg goed en gaan dan ook regelmatig viraal op social media zoals TikTok. Maar waardoor is deze methode zo populair?

Jonger publiek aanspreken

Het plakken van een verkooppraatje achter wat bloopers blijkt een goede manier te zijn om een jonger publiek aan te spreken. Zo weet Zammali dat je er op Instagram niet viraal mee gaat, maar op TikTok wel. Daar zit namelijk een jongere doelgroep die naar andere content kijkt. Volgens experts zijn het vaak werknemers van de bedrijven zelf die de inhaker maken en dat vinden bedrijven leuk. Overigens is deze trend niet helemaal nieuw, maar overgewaaid vanuit Zuid-Amerika. Bedrijven als Schiphol en HEMA doen al mee, maar zijn nog wel zoekende. Niet alles is even leuk of even geslaagd. Het mag immers niet te eentonig worden.
We kunnen verwachten dat we op TikTok binnenkort nog meer van dit soort grappige reclames zullen zien.