Zwaarlijvige EHBO-ers gaan viraal

Sport
door Dennis
maandag, 25 maart 2024 om 9:43
thumb vk met deze ehboers erbij kun je beter geen hartaanval krijgen op het veld
Twee zwaarlijvige EHBO’ers hebben zichzelf onsterfelijk gemaakt met een viraal filmpje. Want terwijl er een medische situatie op het voetbalveld was, hadden de heren er de grootste moeite mee om bij voetballer Dioni in de buurt te komen. Het filmpje is afkomstig uit Spanje, waar op een gewone zondag in La Rosaleda twee voetballers elkaar raken en een van beiden onderuit gaat. Het duel was tussen het Spaanse Málaga en Intercity in de Primera RFEF. Toen bleek dat de twee corpulente EHBO’ers niet fit genoeg waren om speler Dioni te helpen, moest een andere speler ingrijpen om zijn teamgenoot verder te helpen.

Alle lof voor Dani Sanchez

In de 50e minuut van de wedstrijd komen Dioni en Dani Lorenzo, zijn teamgenoot, met elkaar tot een botsing. Dioni valt op de grond en beweegt niet meer. Daardoor is het gejuich van het publiek over en klinkt er een oorverdovende stilte. Op deze beladen momenten is een goede conditie van het medisch personeel erg belangrijk, maar die laten het door hun slechte conditie afweten.
In een virale video is te zien hoe de twee medici grote problemen hadden om bij Dioni te komen en vooral zichzelf in de weg zaten. Aangezien Dioni buiten bewustzijn was, heeft de speler van Málaga, Dani Sánchez, besloten om zelf in te grijpen. Het is wel duidelijk dat de speler in topconditie is en neemt het heft daarom in eigen handen.
Daarmee is Sanchez in eenmaal een held geworden en wordt er gesproken van een ‘monumentaal optreden’ en ‘de wedstrijd van zijn leven’. Gelukkig heeft Dioni er zelf niets aan overgehouden en was hij weer bij bewustzijn, voordat hij per ambulance naar het Vithas Málaga Ziekenhuis werd gebracht. Wel heeft hij waarschijnlijk last van een hersenschudding en moest hij een nachtje blijven. En Sanchez vond het heel normaal: “Of het nu gaat om voetbal of sportief gedrag, ik ben er voor mijn club en teamgenoten.”