Telvideo’s gaan viraal op TikTok

Entertainment
door Dennis
donderdag, 11 juli 2024 om 18:43
thumb viraal telvideos viraal
Nu onze feeds op TikTok niet alleen meer video’s en remixes van Hailey Welch bevatten, zien we weer nieuwe trends. En één van die trends is best bijzonder: je neemt de getallenreeks 12345678 en gebruikt deze getallen om nieuwe reeksen te maken. Daarbij moet je langzaam klappen of zingen, zodat er een ritme ontstaat tijdens het tellen. Iedere keer dat je klapt, moet je het klappen door tweeën delen. Zo tel je dus: 1 en 2 en 3 en 4.  Het is niet voor niets een nieuwe virale challenge, want hoewel dit op het eerste gezicht gemakkelijk lijkt, is het in de praktijk nog best moeilijk.

Tellen voor views

De opzet van deze challenge is simpel: je begint met 12345678. Vervolgens begin je langzaam te klappen. Op het ritme van het klappen haal je er steeds een nummer af. Een goede manier om een beetje ritme te houden, is door het tellen en klappen langzaam te doen. De volgende serie is dan dus: 2345678. Daarna valt ook de twee weg en begin je met de drie. Uiteindelijk houd je alleen de 8 halverwege het liedje over.
Maar daarna komt het lastigste deel van de challenge: je moet nu terugtellen. Je begint dus bij 8, en gaat vervolgens terug naar 78 en 678. Als je uiteindelijk weer bij 1 bent uitgekomen, is het liedje voorbij. Ben je er best goed in geworden? Dan kun je het tempo een beetje opvoeren. Je kunt het klappen en knippen met je vingers ook vervangen door instrumenten. Zo wordt de challenge steeds een beetje moeilijker.

De leukste varianten

Overigens hoef je niet per se te klappen en capella te tellen. Het kan in allerlei leuke vormen. Zo is er een meisje dat niet alleen telt, maar dat ook nog op een r&b-beat doet. Een beetje zoals dit voorbeeld. Dat vinden we alleen maar knap, want wij kregen al kortsluiting in de bovenkamer toen we de challenge op de redactie probeerden te doen.