Hond laat een scheetje

OMG
door Dennis
dinsdag, 28 mei 2024 om 17:46
thumb vk kleine stinkerd gaat even goed voor zijn vrouwtje zitten
Oké, toegegeven. Deze hond laat geen scheetje. Nee, deze hond laat een scheet die secondelang aanhoudt. Wat het dier gegeten heeft, weten we niet helemaal. Wel is duidelijk dat deze wat oudere hond last heeft van behoorlijk wat gas in de darmen. Een hond die een scheet laat is toch geen wereldnieuws, zou je zeggen? Niets is minder waar, want wat blijkt? Deze video is al meer dan 47 miljoen keer bekeken!

Hoe een scheetje viraal gaat

Het opmerkelijke geluid dat deze hond weet te produceren en het feit dat hij dat secondelang kan doen, is waarschijnlijk de reden waarom mensen deze TikTok-video van Emily massaal bekeken. Daarbij is de video al meer dan 8 miljoen keer geliket en kwamen er bijna 70.000 reacties binnen. Een hond die een scheet laat, weet de tongen dus flink los te maken.

Winderigheid bij honden

Winderigheid komt bij honden vaak voor en meestal heb je er geen erg in als ze een scheetje laten. Je komt het vanzelf te weten. Maar deze hond doet minder moeite om het te verbergen. Winderigheid is meestal het gevolg van het voeren van slecht verteerbaar voedsel. Inderdaad: erwten en bonen of onrijp fruit kunnen tot deze problemen leiden. Daarnaast kun je je hond het schrokken maar beter afleren. Het is ook mogelijk dat een hond allergisch is voor bestanddelen van zijn eten. Denk bijvoorbeeld aan eiwitten van gevogelte. Deze hond is al iets ouder en dus verwachten we dat hij mogelijk een intolerantie ergens voor heeft.
Helemaal gevaarlijk is het niet, want er is ook een mogelijkheid dat hij een maag-darmprobleem heeft die wel gevaarlijk kan zijn. We moeten er dus niet te lacherig over doen.

Welke hond is het winderigst?

Zit je er aan te denken om een hond in huis te nemen, dan is het goed om te weten welke honden het vaakst scheetjes laten. Uit ervaring weten we dat een bouvier er flink wat van kan, maar ook honden die een korte snuit hebben zoals een Franse Bulldog of een Mopshond slikken veel lucht in en laten daardoor relatief vaak scheten.