Hangen en trappen tijdens Breaking Down

Sport
door Dennis
zondag, 27 oktober 2024 om 15:56
thumb vk hangen en trappen tijdens japans spelletje breaking down in japan
Een nieuw spelletje gaat viraal in Japan. De bedoeling is dat je als kandidaat een minuut lang aan een ijzeren stang hangt, samen met de andere deelnemers. Zodra de scheidsrechter fluit, moet je de andere spelers van de stang zien af te trappen. Een bizar spelletje, maar op het evenement Breaking Down is niets normaal. Het evenement staat erom bekend er bizarre spelletjes op na te houden. Breaking Down kent allerlei ongewone gevechtsspelletjes en zijn altijd erg vermakelijk om naar te kijken. Het evenement werd bedacht door de Japanner Mikuru Asakura, een bekende mixed martial arts artiest en YouTuber.

Professioneel vechten en TV-drama

In Azië houden ze vaak van overdreven televisieprogramma’s en dat is dan ook precies waar dit evenement om draait. Hier wordt de professionele vechtsport gecombineerd met TV-drama. Dat levert vervolgens weer een hoge entertainment waarde op. Op deze manier blijven zowel de doorgewinterde gevechtsfans als gewone kijkers geboeid. Breaking Down is ieder jaar een groot evenement in Japan, waarbij techniek en vaardigheden samenkomen. Op het evenement worden er allemaal unieke spelletjes gespeeld, waardoor het uiterste van de deelnemers wordt gevraagd.
Over het algemeen duurt een standaard MMA of bokswedstrijd een aantal rondes en duurt het zo’n 15 tot 30 minuten. Het duel duurt bij Breaking Down ongeveer een minuutje. Op deze manier wordt elke wedstrijd steeds zwaarder, waardoor de deelnemers steeds creatiever moeten worden. Hierdoor ontstaan er battles op hoog niveau, die ook snel weer voorbij zijn. De deelnemers hebben geen tijd om zich voor te bereiden of een strategie te bedenken. Elk gevecht is daardoor onvoorspelbaar.

Ongewone spelletjes

De spelletjes die op Breaking Down worden gespeeld, zijn nogal ongewoon. Het spelletje op de video is er een van. De bedoeling van de spelletjes is niet om te vechten, maar om op een zo slim mogelijke manier je tegenstander uitschakelen. Voor iedere wedstrijd zijn de deelnemers al te zien in interviews, wat lijkt op een staredown. De spelers praten over hun achtergronden en motivaties. Het is een van de populairste virale sensaties van Japan. Dat komt mede doordat de clips ervan op TikTok worden gedeeld. De korte spelletjes zijn namelijk ideaal materiaal om op social media te plaatsen.