Buurman helpt vrachtwagenchauffeur keren

Binnenland
door Dennis
woensdag, 24 april 2024 om 19:48
thumb vk chauffeur zijn is een vak dus doet de buurman even voor hoe het moet
Als je net je rijbewijs als vrachtwagenchauffeur hebt en je nog niet veel ervaring hebt met het besturen van grote vrachtwagens, kan het lastig zijn om te keren. Aan de Olgerweg tussen de stad Groningen en Engelbert is een speciale vrachtwagen-omkeerplek gemaakt. Die plek is juist gemaakt om te voorkomen dat de vrachtwagenchauffeurs zichzelf klemrijden bij een nabijgelegen viaduct. Maar het keren gaat ondanks de zeeën van ruimte niet helemaal volgens plan.

Keren van vrachtwagen blijkt lastig

In een versneld filmpje is te zien hoe een vrachtwagenchauffeur van een postbedrijf er alles aan doet om zijn vrachtwagen te kunnen keren, maar dit in de praktijk toch een behoorlijke uitdaging blijkt. Na meerdere keren naar voren en naar achteren rijden, lijkt het erop dat de chauffeur de bocht toch niet helemaal goed kan nemen. Dat terwijl het overige verkeer op hem staat te wachten, doordat hij grotendeels de weg blokkeert.
Het filmpje is een versnelde versie van het echte tafereel, want die duurde ruim acht minuten. De buurman zag het gestuntel van de nieuwbakken vrachtwagenchauffeur en besloot om hem even een handje te helpen.

Buurman to the rescue

Op de route van deze chauffeur ligt een zogenaamde ‘viaduct des doods’. Het viaduct heeft zijn bijnaam gekregen, doordat veelal hoge vrachtwagens zich regelmatig vastrijden in het lage viaduct en het niet altijd overleven. Om te voorkomen dat dit vaker gebeurt, is er aan de Olgerweg tussen de stad Groningen en Engelbert een vrachtwagen-omkeerplek gebouwd. De buurman kan het gestuntel van de chauffeur niet meer aanzien en besluit om hem even een handje te helpen.
De vrachtwagenchauffeur stapt uit en buurman Robbert, die aan de overkant van de omkeerplek woont, rijdt de vrachtwagen naar voren en keert hem vervolgens in één keer. Zo kan het verkeer weer doorrijden. In een interview met het 112-televisieprogramma 112Vandaag zegt Robbert dat de chauffeur net zijn rijbewijs had en dat hij zelf tegenwoordig isolatiemonteur is. Maar verder vertelt hij ook vroeger jarenlang op de vrachtwagen te hebben gezeten. Komt dat even goed van pas! Credits: Buurman Robbert Kuil.