Huisregels voor personeel bij Albert Heijn leidt tot ophef

Binnenland
door Dennis
donderdag, 25 april 2024 om 15:35
thumb vk nieuwe huisregels voor personeel van albert heijn gaat viraal
Herrie in de tent bij de Albert Heijn. Onder het personeel, wel te verstaan. Want inmiddels heeft de supermarkt allerlei maatregelen tegen het personeel genomen. Daardoor zijn er nu huisregels over hoe het personeel zich moet gedragen. Hoewel we de huisregels relatief normaal vinden, denken veel personeelsleden er toch anders over en is er inmiddels de nodige ophef om ontstaan. De frustratie zit bij de personeelsleden zo diep, dat we zelfs foto’s op de redactie binnenkrijgen van regels rondom verlof en ziekmeldingen bij de lokale Albert Heijn.

Regels voor het personeel

Om ervoor te zorgen dat alles binnen je favoriete Albert Heijn filiaal soepel loopt, hebben de medewerkers achter de schermen te maken met regels. Deze regels zijn nu viraal gegaan. Bij drie keer te laat komen moet je na werktijd nog even blijven om het klusje in je eigen tijd in te halen. Dat geldt ook voor als je onder werktijd een telefoon in je zak hebt. Die hoort in de kluisjes. Bovendien moeten medewerkers al minimaal 3 tot 5 minuten voor aanvraag op de werkvloer staan. Dat is vergelijkbaar met het eerder aanwezig zijn als bagagemedewerker op Schiphol. De rechter oordeelde daarover eerder dat je dan recht hebt op extra loon. Wij zouden zeggen, wat extra inkomen voor de toch al karige lonen van het personeel is alleen maar mooi.

Andere regels

Als je niet geboren bent tussen 1995 en 2012 zal je het lijstje niet zo vreemd vinden. Maar de nieuwe generatie heeft er toch wat moeite mee. Zo moeten kassières op Kassa 3 zoveel mogelijk blijven zitten en moet je niet naar het zelfscanplein, maar allerlei andere klusjes doen zoals mandjes terugzetten, spiegelen en schoonmaken. Kom je na 17.00 binnen, dan mag je de vuilniszakken verschonen of iets anders doen. Het valt dus wel mee, al gaan ze bij een filiaal in Limburg wel iets verder, zo laat iemand ons via WhatsApp weten.
Daar ligt het ziekteverzuim zo hoog, dat je je alleen ziek mag melden als je niet uit bed kunt komen, omdat je zo ziek bent. Het is je dan ook verboden naar school of hobby’s te gaan en je moet altijd je telefoon opnemen als je baas je belt. We snappen wel dat het daar minder leuk werken is. (Thumbnail via Google Maps)
appie ziekte