Vermissing Jay Slater houdt wereld in zijn greep

Bizar
door Dennis
woensdag, 26 juni 2024 om 15:47
thumb vk en dit is precies waarom de verdwijning van jay slater op tenerife zo opvallend is
De Spaanse politie is op zoek naar de Britse tiener Jay Slater (19). De jongen raakte een week geleden vermist, nadat hij naar een festival ging met zijn vrienden. Het lijkt erop dat de vermissing niet zomaar een vermissing is, omdat er allerlei verdachte omstandigheden zijn die de wereld in zijn greep houden. Slater ging op zondag 16 juni naar het driedaagse muziekfestival NGR. Op zondagavond gingen zijn vrienden eerder terug naar hun hotel, maar bleef Slater op het festival. Hij had daar nieuwe vrienden gemaakt. Na het festival zou hij met zijn nieuwe vrienden naar een Airbnb zijn gegaan, op 40 minuten van het festival.

Contact met Jay Slater snel verbroken

Op maandagochtend liet Jay nog van zich horen door zijn vriendin Lucy te bellen. In het gesprek zei hij dat hij al tien uur aan het lopen was naar het hotel, maar niet meer wist waar hij was. Hij zou verdwaald zijn in de bergen en dringend behoefte hebben aan water. De batterij van zijn telefoon bleek bijna leeg en even later werd het contact snel verbroken. Volgens de laatste locatie van zijn telefoon liep hij in het Nationaal Park Rural de Teno. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van Jay Slater.

Jay Slater voor het laatst gezien op NGR festival

Verdachte omstandigheden

Toch gaat het niet om een doorsnee vermissing van een paar uurtjes. Het lijkt erop dat Jay Slater onderdeel is van een bende in het Verenigd Koninkrijk. Jay zou één van de jongens zijn die in 2021 de schedel van de toen 17-jarige Tom Hilton spleet met behulp van een machete, golfclubs en een bijl. De 8-koppige bende werd even later veroordeeld. Mede door dat verleden vermoeden mensen dat hij ontvoerd is door mensen die nog een appeltje met hem te schillen hebben. Slater zou zich in hebben gelaten met de onderwereld, verdovende middelen verkopen en een schuld van 30.000 pond openstaan hebben.
De moeder van Jay Slater, Debbie, opende onlangs een GoFundMe-pagina om 30.000 pond op te halen voor de vermissing van haar zoon. Maar op sociale media gaan allerlei complottheorieën rond dat de verdwijning nep is en de vriendin van Jay, Lucy, het geld in eigen zak wil steken. Anderen denken dat de 30.000 euro losgeld is om de mogelijk ontvoerde Jay weer vrij te krijgen.

Uitgebreider onderzoek

Alle extra informatie rondom het verleden van Jay Slater is reden voor de Britse en Spaanse politie om het onderzoek verder uit te breiden. Inmiddels wordt er met helikopters en speurhonden gezocht in het Nationaal Park. Maar het ziet er niet goed uit. Zo zou zijn moeder een bericht op Snapchat hebben gehad, volgens Daily Mail: “Kijk maar goed, dit is de laatste keer dat je je zoon ziet.” Daardoor is de wereld nu in de ban van de verdwijning van Jay.

Zogenaamde Red Flags rondom de vermissing van Jay Slater