Automobilist wilde inhalen, maar dat lukt hem niet

OMG
door Dennis
donderdag, 20 juni 2024 om 16:21
thumb vk auto wil file omzeilen vrachtwagen steekt daar een stokje voor
Of je nu in Nederland bent of in het buitenland, het is super irritant als je in een lange file staat en een automobilist denkt dat hij wel even uit de rij kan, om zo buitenom voor te kruipen. Maar in Oekraïne heeft een vrachtwagenchauffeur schoon genoeg van dat gedrag. In een filmpje van bijna 2 minuten is duidelijk te zien hoe de chauffeur van de auto die dacht voor te kruipen, een koekje van eigen deeg krijgt.

Voorkruipen is er in Oekraïne niet bij

Ook in Oekraïne gaat het dagelijks leven gewoon door en dat betekent files. In de file staat al een vrachtwagen en het is vervelend om erachter te zitten. Daarom dacht een automobilist dat het een goed idee was om uit de rij te gaan, de linker rijbaan te nemen en dan uiteindelijk weer voor te kruipen. Totdat hij een vrachtwagen tegenkomt. Hij heeft weinig andere keus dan weer naar achteren rijden. Maar dan wel helemaal naar achteren, totdat hij weer in de rij past. Niet de chauffeur van de auto, maar de vrachtwagenchauffeur bepaalt waar de automobilist weer aan moet sluiten. En dat is in dit geval: helemaal achteraan de rij.

Terug de rij in

De automobilist kan geen kant op en wordt nog net niet door de vrachtwagen teruggeduwd. Hij moet zelf achteruit rijden en aan het einde van het filmpje zie je dat de automobilist weer helemaal naar achteren gereden is. Vervolgens zorgt de vrachtwagenchauffeur ervoor dat de automobilist weer netjes aansluit. Pas als de automobilist netjes terug is in de rij, rijdt de vrachtwagen weer door. Dat is nog eens een effectieve manier van korte metten maken met asociaal rijgedrag. Het filmpje wordt op internet goed bekeken, met meer dan 46.000 likes en bijna 4000 reacties laten veel kijkers weten wat ze van dit irritante rijgedrag vinden.