Nieuwe verslaving voor Amazone stam door Starlink

OMG
door Dennis
zondag, 09 juni 2024 om 19:37
thumb viraal nieuwe verslaving voor amazone stam door starlink
De Marubo-stam in de Amazone leefden voorheen een rustig leven. Ze zijn in nederzettingen verspreid rond de Itui-rivier in Brazilië. Deze stam leefde nog volgens de oude tradities. Geen mobiele telefoon, geen laptops en zeker geen internet. Maar toen Elon Musk besloot om Starlink mogelijk te maken in het gebied, veranderde het leven van de stam in rap tempo. We kunnen niet alleen meer spreken van modernisering, want ook in negatieve zin is het leven flink veranderd. De jonge dames en heren van de stam hebben namelijk een westerse gewoonte overgenomen.

Starlink verandert levens van Amazone stam

Elon Musk, de eigenaar van Starlink, wil de komende tien jaar nog eens 12.000 satellieten in een baan om de aarde brengen. Eén van de locaties waar onlangs Starlink is toegevoegd, is het Amazonegebied. Hier leeft een afgelegen stam in een stuk woud dat zo groot is als Portugal. Nu deze traditionele stam het internet ook ontdekt heeft, is de wereld er opeens heel anders uit gaan zien. Naast dat de jongere stamleden de hele dag driftig zitten te scrollen, hebben ze ook kennisgemaakt met de wereld van erotiek en p*rno.

Niet meer jagen en meer obscene plaatjes

Enoque Marubo vertelde aan verslaggevers van The New York Times dat de routine in de stam volledig weg is. Jagen, vissen en planten is er niet meer bij. Dat terwijl ze nog wel op die manier afhankelijk zijn van het eten. Vrouwen klagen steen en been, want de koppels hebben nog nooit zoveel ruzie gehad. De Marubostam gaat wel met zijn tijd mee. Zo werden pijl en boog verrruild voor voorwapens en kapmessen. Op die manier kunnen ze beter jagen op wilde zwijnen. Maar toen Starlink naar de stam kwam, veranderde het leven pas echt.
Met name de jongere mannen en vrouwen van de stam zijn letterlijk blootgesteld aan p*rnografie en ander seksueel wangedrag op het internet. De jongeren lijken alle remmen verloren te zijn en doen nu dingen die ze voorheen niet kenden. Zo hebben ze op een andere manier seks met elkaar en delen ze seksueel getinte foto’s, video’s en delen van erotische films in de groepschats. Sommige leden van de stam hebben nu financiële problemen, mede doordat cybercriminelen hun slag slaan met de onervaren nieuwe internetbezoekers. En vrouwen klagen. De mannen zouden er echt lui door zijn geworden. Maar ze zien ook de voordelen: het is gemakkelijker om contact met de rest van de stamleden te hebben, die soms ver weg zijn. Terug naar de tijd van vroeger, wil de Marubo-stam niet meer.