Conor heeft al 4 jaar verkering, maar mag er nooit op

Buitenland
door Dennis
maandag, 17 juni 2024 om 19:47
thumb vk conor heeft al 4 jaar verkering maar mag er nooit op
Als je een vrouw leuk vindt, kun je als man maar beter vragen hoe zij aankijkt tegen seksualiteit. Want hoewel bij verliefdheid en liefde hoort dat je intiem met elkaar bent, ervaren sommige vrouwen dat toch heel anders. Een goed voorbeeld is de relatie van Sam en Conor. Sam heeft namelijk een eigenschap die meer vrouwen van tegenwoordig bezitten: aseksualiteit. Het houdt in dat ze totaal geen zin heeft om seks te hebben. Gevolg is dat Conor nu al 4 jaar een relatie met haar heeft, maar volledig zonder zit.

Conor mag er nooit bovenop

Het was geen verrassing voor Conor dat hij er nooit bovenop zou mogen. Toen Sam en Conor begonnen met daten, kwam het onderwerp wel meteen al ter sprake. In een interview vertelt Sam dat ze geen enkele seksuele aantrekkingskracht men iemand kan hebben. Op romantisch vlak vindt ze Conor een zeer geschikte partner, dus dat is het probleem niet. Ze voelt zich ook zeker tot hem aangetrokken, maar van seksuele spanning is er geen sprake. Sam is namelijk aseksueel. Dat betekent dat ze nooit zin heeft om een wipje te maken. “Dat is echt voor ons van tafel”, stelt Sam met zekerheid.
Conor heeft wel seksuele aantrekkingskracht richting Sam en daardoor loopt hij al vier jaar rond, terwijl hij droogstaat. Hij wist aan het begin van de relatie dan ook niet hoe hij ermee om moest gaan: “Ik was zeker in de war. Het was een behoorlijke onderneming om te leren over dit verschijnsel.”

Harde kritieken

Sam is heel open over haar aseksualiteit, maar kan rekenen op veel kritiek. Dat komt vooral doordat hun relatie er heel anders uitziet dan wat andere mensen in de samenleving verwachten. Zo krijgt ze harde kritieken, zoals: “Bij jou zijn zou echt een marteling zijn.” “Ben jij een robot of zo?”
Die reacties komen bij haar hard aan, maar we voelen ook wel een beetje mee voor Conor. “Mensen die hun relatie beoordelen, moeten wat minder kleingeestig zijn. Onze liefde groeit nog steeds.” Maar of Conor ooit lucky zal zijn, is maar zeer de vraag.