Skimmer in winkeltje gevonden, medewerker doet alsof hij van niets weet

Buitenland
door Dennis
woensdag, 15 mei 2024 om 16:01
thumb vk oplichter heeft een franchise skimt zijn klanten en doet of hij van niks weet
In de Amerikaanse winkels van buurtsuper 7-Eleven is het de laatste tijd vaak raak; er wordt regelmatig skimapparatuur aangetroffen. Zo trof onder meer Amari Menendez skimapparatuur aan die geplakt was over de originele betaalterminal. Ze komt er op tijd achter en spreekt de caissière van de buurtsuper aan. Hij doet alsof zijn neus bloedt en overtuigt zijn klant ervan dat ze gewoon veilig kan betalen. Als zij vervolgens de politie erbij wil halen, zegt de caissière dat de skimapparatuur bevestigd is terwijl hij even niet keek.

Oplichters bij 7-Eleven

7-Eleven is een van de bekendste buurtsupers in de Verenigde Staten. Volgens Amari Menendez is er skimapparatuur gevonden aan de boulevard Van Nuys in Californië. De opnames werden in korte tijd al snel opgepikt en dat leidde tot meer dan 4,9 miljoen likes, 49.000 reacties en de video werd meer dan 629.000 keer gedeeld.
In de video is te zien hoe Amari de kassamedewerker aanspreekt, die beweert dat er met de betaalterminal niets mis is. Als ze vervolgens de skimapparatuur van de betaalterminal trekt, houdt hij vol dat hij van niets weet. Volgens hem hebben criminelen de apparatuur aangebracht terwijl ze een blikje bier kochten en de medewerker even met de rug naar het apparaat stond. Maar toen we zelf verder gingen zoeken op de redactie, bleek dat sinds het begin van dit jaar veel van de vestigingen getroffen worden door skim-apparatuur. Het lijkt erop dat de medewerker er waarschijnlijk wel van af heeft geweten, maar doet alsof hij van niets weet.

Skim-apparatuur een plaag bij deze buurtsuper

Ga je binnenkort op vakantie naar de Verenigde Staten, wees dan gewaarschuwd als je bij buurtsuper 7-Eleven je inkopen gaat doen. Het filiaal in Californië is namelijk niet de enige winkel waar deze apparatuur is aangetroffen. In april werd er ook al apparatuur aangetroffen in South Jersey, in San Diego en in Burlington. De winkel wordt er nu van beschuldigd de apparaten zelf aan te brengen of er minimaal aan mee te werken. Je doet er dus goed aan met Apple Pay of Google Pay te betalen, want dan zijn je betalingsgegevens versleuteld.