Orkaan Maike raast uit in aflevering Meester Frank Visser

OMG
door Dennis
woensdag, 29 mei 2024 om 14:17
thumb vk buurvrouw maaike komt niet lekker uit de verf in mr frank visser doet uitspraak
De afleveringen van Meester Frank Visser Doet Uitspraak zijn vaak een juweeltje. Zo zagen we dit seizoen al twee jongeren die ruzie met elkaar kregen in een jongerencomplex. Kijkers klaagden over een saaie aflevering en daarom werden kijkers deze week getrakteerd op een dramatische aflevering. In de hoofdrol: de 75-jarige Maike. Maike is zeker niet op haar mondje gevallen en haar instelling heeft geleid tot ruzie met haar buren, Albert en Margriet. Voor de goede orde: Maike woont er al tientallen jaren en ook Albert en Margriet zijn er sinds de jaren 80 komen wonen. Maar dat leidt niet echt tot een prettige band.

Uitgesproken Maike in Meester Frank Visser

Bij de afleveringen van Meester Frank Visser doet uitspraak komen wel vaker rare types voorbij. Zoals bijvoorbeeld de opvliegende Henny of ‘standaarddrinker Martin’. Maar deze keer is het de beurt aan Maike. Maike is ervan overtuigd dat haar buren een schutting hebben kapotgemaakt, terwijl Albert en Margriet zeker weten dat het ding door de harde wind is omgewaaid. Er is ook ruzie over het recht van overpad en ook het feit dat de buurtkinderen – die inmiddels dik de dertig gepasseerd zijn – twintig jaar geleden op de oprit speelden, zit Maike nog steeds dwars.
Presentator Viktor Brand vraagt zich dan ook af of Maike niet iets te achterdochtig is geworden. “U denkt toch niet dat ik gek ben? Zulke asociale mensen zijn tot alles in staat.” Ze eist daarom dat haar buren meebetalen aan de reparatie van de schudding en rekening houden met het recht van overpad. Maar Maike is vooral op oorlog uit.

Ruzie met Viktor Brand

Zoals altijd is er een momentje dat de buren nog met elkaar in gesprek gaan. Maar orkaan Maike begint meteen te razen. Haar buren zijn haar vijanden, criminelen en misdadigers. En als de buren haar Maike noemen, wijst ze erop dat ze ‘een mevrouw is.’  Margriet is volgens haar een ‘stommerik’ en daarop barst Margriet in huilen uit. Maar Maike zegt dat haar buurvrouw alleen goed is in huilen en dat ze psychisch niet in orde is. Dat zint presentator Viktor Brand niet en hij zegt tegen Maike dat ze niet zo lelijk moet doen.

De uitspraak

Vervanger meester Bart Beuving veegt in de uitspraak alle beschuldigingen van tafel. Meester Beuving moest Maike zelf ook een paar keer de mond snoeren. Beide buren krijgen een contactverbod. Margriet en Albert krijgen gelijk en zijn opgelucht. Als Viktor Brand haar een hand wil geven, loopt ze boos weg.
Kijkers hebben met open mond zitten kijken en hebben het vooral te doen met Margriet en Albert. Viktor Brand oogst lof voor hoe hij Maike heeft aangepakt. Maar sommige kijkers vinden dat de producenten haar tegen zichzelf in bescherming hadden moeten nemen. Volgens hen is er bij Maike ook het een en ander psychisch aan de hand.

Confrontatie gaat bijna mis

Buurvrouw kan gebeurtenis van 30 jaar terug moeilijk loslaten

De hele aflevering van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak