Man maakt cola met Mentos klaar voor zijn vrouw

Humor
door Dennis
dinsdag, 23 april 2024 om 22:27
thumb vk man zet fles cola neer voor hardwerkende vrouw en slaapt tot september in het tuinhuisje
We kennen er allemaal wel eentje: iemand die graag een experimentje doet die hij op het internet heeft gezien. De TikTok-ster Nnamdi Anunobi doet dan ook niets anders. De inmiddels bijna 25-jarige Nnamdi haalt namelijk graag grappen uit met zijn moeder, broer, zus en broer op zijn TikTok-kanaal. Voor zijn nieuwste grap heeft Nnamdi niet veel nodig. Alleen een nieuws vermoedende vrouw, een fles cola en wat Mentos. De rest kun je waarschijnlijk zelf wel al invullen, maar we leggen ‘m toch nog even uit.

Vrouw is de pineut in nieuwste video

De Nigeriaan neemt vooral zijn eigen familieleden in de maling. Hij maakt dan ook vaak video’s die grappig bedoeld zijn en waarbij een of meerdere van zijn familieleden betrokken zijn. Voor zijn volgende grap heeft hij alleen maar een fles cola en wat Mentos nodig. Het experiment waarbij iemand Mentos in een fles cola doet, is niet nieuw. Maar als je snel genoeg bent, kun je na het plaatsen van de Mentos in de fles snel de dop erop draaien. Daarna zet je de fles cola heel aanlokkelijk neer voor je hardwerkende vrouw die net de achtertuin aan het vegen is. Als ze dan even bij wil komen en een lekker slokje cola wil nemen, is ze de pineut. Doordat de reactie tussen Mentos en cola genoeg tijd heeft gehad, draait ze de dop open en krijgt ze alle cola als een fontein over zichzelf heen. Ondertussen staan Nnamdi van een afstandje te kijken en te lachen, want de grap is geslaagd.

De wetenschap achter cola en Mentos

Mocht je jezelf afvragen hoe het eigenlijk kan dat Mentos en cola zo sterk op elkaar reageren, dan hebben we hier het antwoord. In cola zit prik, om precies te zijn koolzuur. Dit zie je al op het moment dat je een frisdrankfles voor het eerst opendraait. Je ziet dan het gas in de vorm van kleine belletjes opstijgen. Door Mentos in een colafles te stoppen, kan het ontsnappen van koolzuur veel sneller gaan. Doordat er veel prik op het elfde moment vrij komt, neemt de druk in de fles toe.
Als je dan de dop erop doet zoals Nnamdi doet, dan kan de cola nergens meer heen. Doordat zijn vrouw net op tijd de dop eraf draait, krijgt ze de volle laag. De cola spuit dan namelijk als een fontein door de flesopening. De sterke reactie wordt vooral veroorzaakt door het onregelmatige oppervlak van Mentos-snoepjes, waardoor er veel koolzuurbelletjes tegelijkertijd ontstaan. Met name de ingrediënten aspartaam, Arabische gom en het oppervlak van een Mentos zijn de meest geschikte combinatie voor je eigen colafontein.