Eindelijk kinderen die zonder telefoon buitenspelen

OMG
door Dennis
dinsdag, 04 juni 2024 om 15:33
thumb vk oude tijden herleven lekker zonder telefoon buitenspelen
Als je die ouder bent die altijd tegen zijn jongens zegt dat ze nou echt eens moeten gaan buitenspelen en hun telefoon thuis moeten laten, kijk dan eens naar deze video. Want of de actie van de jongens in de video hieronder nog valt onder ‘kattenkwaad’, is nogal lastig te beoordelen. De twee jongens stappen in een auto en rijden vervolgens snel weg. Het duurt niet lang, totdat meerdere politiebusjes ze op de hielen zitten. Maar de achtervolging met de politie liep maar half goed af.

Wat je niet ziet op de video

De video is maar kort en je ziet meerdere politiewagens achter de jonge knapen aan gaan. Maar het is niet duidelijk op de video hoe het ‘buitenspelen’ is afgelopen. Wij kunnen je het einde wel verklappen: de twee jongens van 15 en 16 jaar zijn in het Belgische Willebroek in het zeekanaal Brussel-Schelde gereden, zo schrijft Gazet van Antwerpen. Het nieuws werd bevestigd door het parket (het Belgische OM) aan de Vlaamse omroep VRT. De twee jongens konden zichzelf nog wel in veiligheid brengen.

Voor de rechter

De politie kon niet echt lachen om de ondoordachte actie van de jongens. Rond half 1 in de nacht bleek dat er een auto was die roekeloos door de politiezone Rivierenland scheurde. Toen ze de automobilist aan de kant wilden zetten, sloeg de auto op de vlucht. Door een achtervolging reed de auto uiteindelijk het zeekanaal Brussel-Schelde in.
De twee inzittenden waren 15 en 16 jaar en zijn daarmee minderjarig. Nadat ze in het kanaal belandden, bleken ze niet gewond. De brandweer haalde de auto uit het water. De twee moeten zich later dit jaar nog voor de jeugdrechter verantwoorden. Is je auto je lief en wil je dit soort capriolen niet, dan kun je ze beter toch maar uren met hun tablet laten spelen…