Groeten van giraf gaat verkeerd

OMG
door Dennis
dinsdag, 25 juni 2024 om 22:25
thumb db groeten van giraf gaat verkeerd
De één zal het grappig vinden, terwijl de ander het dierenmishandeling vindt. In een land als Zuid-Afrika krijg je als toerist de mogelijkheid om vrij rond te lopen in het leefgebied van wilde dieren. Zo moet je niet raar opkijken als je tijdens de safari opeens oog in oog staat met een olifant. Je kunt zelfs van heel dichtbij een giraf zien. Maar de dieren zijn niet gewend om zo dicht bij mensen te staan. Daardoor loopt het ook niet altijd helemaal goed af.

Foto van giraf van dichtbij

Op een nieuwe virale video is een toerist te zien die in Zuid-Afrika een giraf van heel dichtbij op de gevoelige plaat probeert te zetten. Maar dat gaat niet helemaal zoals ze had bedacht. Het imposante dier komt steeds dichterbij, waardoor ze het er wel op durft te wagen. Op een gegeven moment staat ze oog in oog met de giraf, maar die heeft daar even geen zin in. Hij zet een poot op haar schouder, waardoor ze schrikt en omvalt. Volgens de toerist zelf kwam ze zo dichtbij, omdat ze houdt van wilde dieren. In haar beleving wilde de giraf haar juist aanraken, omdat ze liefde uitstraalde.
Ze viel om en hield er verder geen verwondingen aan over. Zelf zegt ze dat ze weer is opgestaan en verder is gegaan met de hike.

Niet iedereen vindt het grappig

De toerist zegt verder dat ze de ontmoeting met de giraf wel leuk vond. Maar er zijn ook mensen die van mening zijn dat ze veel te dicht in het leefgebied van een wild dier kwam. Zo zeggen mensen: “Ik zie hier niets grappigs aan. Die giraf slaat niet voor niets van zich af”, “speel stomme spelletjes en krijg stomme prijzen” en anderen zeggen: “Het is een wild dier! Laat het dier nou eens met rust.”
Eén van de mensen die het filmpje gezien heeft, verwijst de toerist zelf naar de dierentuin: “Giraffen houden nou eenmaal niet van aapjes kijken.” In ieder geval leverde de domme actie van deze dame nog een virale video op.