Huisbazin wil in natura betaald worden en zus mag ook meedoen

OMG
door Dennis
woensdag, 10 juli 2024 om 13:43
thumb viraal huisbaas geld
Een opmerkelijke vraag in een Britse krant deze week. Veel kranten hebben rubriekjes waarbij lezers een vraag kunnen insturen. De expert geeft dan vervolgens antwoord. Zo hebben ze in Amerika een redacteur die Jane heet. Deze redacteur helpt lezers met het beantwoorden van vragen van lezers over bijvoorbeeld hun seksleven. Daarbij geeft Jane dan een goed advies. Maar soms blijkt het best moeilijk om een goed advies te geven, want de vraag die de Britse krant ontving, is niet alledaags.

Bijzondere vraag over huisbazin

De lezer van The Daily Star had een vraag over zijn voormalige huisbazin. De lezer heeft namelijk een enorme schuld en de huurbazin heeft wel een goed idee om dat probleem op te lossen. De huurbazin wil namelijk graag met hem het bed in duiken. Elke vrijdagavond wil de huisbazin dat de lezer even langs komt. De lezer vindt haar wel leuk, maar het lijkt hem toch maar niets om met haar het bed in te duiken. Maar de schuld van 12.000 euro moet toch een keer betaald worden. De lezer voelt zich daarom nogal gedwongen, want die is bang dat de huurbazin de schuld door gaat geven aan iemand die hem juridisch de tent uit vecht.

Haar zus mag ook meedoen

Natuurlijk kan hij zichzelf wel voor zijn kop slaan dat zijn leven zo’n puinhoop is. In 2018 ging hem alles als zelfstandig ondernemer nog voor de wind. Hij was DJ en entertainer en het geld klotste over de plinten. Tijdens corona was het einde van zijn bedrijf ingeluid en kreeg hij een enorme belastingaanslag. Daarbij kreeg hij ook nog een boete. En zijn zieke opa had hem geen cent nagelaten, terwijl hij dat wel had verwacht.
Sindsdien is het betalen van de huur lastig en komt de huisbazin met herinneringen over de schuld. De huurder had liever klusjes gaan zoals tuinieren of schilderen. Maar de huisbazin heeft iets pittiger bedacht. Want alsof het voorstel nog niet erg genoeg was, wil de huisbazin een trio met hem en haar zus.

Het advies van Jane

Mocht je ooit in eenzelfde situatie terechtkomen, dan kan het advies van Jane je verder helpen. Zij geeft als advies toch met een afbetalingsplan te komen en voor zichzelf op te komen. De huisbazin moet denken aan een nette, andere oplossing. Het bed induiken zou geen optie moeten zijn en Jane hamert erop dat niemand zich bedreigd mag voelen.