The Man With 1000 Kids over Nederlandse spermadonor, Jonathan Meijer

OMG
door Dennis
donderdag, 27 juni 2024 om 17:27
thumb vk the man with 1000 kids over nederlandse spermadonor jonathan meijer
Netflix heeft de trailer van een schokkende nieuwe documentaire vrijgegeven over een man die meer dan 1000 kinderen verwekt zou hebben. Deze man komt uit Nederland en heet Jonathan Meijer. Jonathan zou een charmante oplichter zijn die onlangs in het nieuws kwam, omdat hij ervan werd beschuldigd over de hele wereld vrouwen misleid te hebben. Op die manier wilde hij deze vrouwen zijn kinderen laten krijgen. Hij zou inmiddels meer dan 1000 kinderen bij vrouwen hebben verwekt. De documentaire geeft een goed beeld van hoe de schimmige vruchtbaarheidsindustrie in elkaar zit. Zo wordt onder meer aangekaart hoe sommige internationale klinieken anonieme donaties toch toestaan, terwijl dat verboden is. De klinieken doen dat, omdat er vaak niet genoeg donoren zijn.

Jonathan Meijer verwekte meer dan 1000 kinderen

In de driedelige serie komen onder meer vastberaden en verbaasde ouders aan bod die het bizarre verhaal over Jonathan Meijer vertellen. Meijer ging de hele wereld over, toen bleek dat hij wereldwijd meer dan 1000 kinderen had verwekt. Ouders strijden nu voor nieuwe wetten en regels om te voorkomen dat Jonathan dit nog vaker doet, want zij zien in hem een grote bedrieger.
Meijer had mensen verteld dat hij zijn sperma doneerde aan een handvol families, maar dat bleek een grote leugen te zijn. In werkelijkheid heeft hij overal ter wereld sperma gedoneerd. Volgens de regisseur lijkt het erop dat Jonathan Meijer verslaafd raakte aan het doneren van sperma. In de trailer is te zien hoe ouders eerst erg opgelucht zijn dat ze een kindje verwachten, totdat ze achter de waarheid over Meijer komen. Deze ouders houden niet langer hun mond en willen op deze manier de seriedonor tot stoppen manen.

Naar de rechter

Jonathan Meijer zat ook aan tafel bij Jinek en noemde de ouders ‘ondankbaar’, hoewel hij vond dat hij niet had mogen liegen. Maar hij weet niet waar hij zich schuldig over zou moeten voelen. Hij loog steeds weer over het aantal kinderen dat hij had verwekt. Zo zei hij tegen aanstaande ouders dat het er niet meer dan 25 waren, terwijl het erg eigenlijk 550 waren.
Daarop spanden honderden ouders een rechtszaak tegen hem aan. De rechter deed uitspraak en stelde dat Jonathan onmiddellijk moet stoppen met zijn praktijken. Volgens de advocaat van stichting Donorkind, hebben de kinderen van Jonathan grote emotionele problemen. Zo kunnen zij niet al hun halfbroers- en zussen leren kennen. Het gebeurt ook dat de kinderen zich tot elkaar aangetrokken voelen. Daardoor zijn ze belemmerd in hun seksuele vrijheid. Ze moeten namelijk bij iedere partner nagaan of het geen broer of zus van ze is. “Dat is dan het enige wat je moet doen. Het komt toch wel een keer ter sprake”, deed Jonathan de beschuldigingen af.