Gwen van Poorten is mooiste vrouw van Nederland

Shownieuws
door Dennis
donderdag, 30 mei 2024 om 22:47
thumb viraal gwen van poorten
Heb jij zo je favorieten als het aankomt op de mooiste vrouw van Nederland? Mannenblad FHM organiseerde een feest waarbij de mooiste vrouw van Nederland officieel werd verkozen. Daardoor mag Gwen van Poorten nu de titel ‘mooiste vrouw van Nederland’ dragen. De presentatrice staat dit jaar bovenaan in de FHM500, het lijstje met de mooiste vrouwen van Nederland. Van Poorten kreeg de prijs woensdagavond uitgereikt in The Harbour Club Theater in Amsterdam.

Een grote eer

Gwen van Poorten vindt het een grote eer dat ze zichzelf nu officieel de mooiste vrouw van Nederland is. Het was lastig voor haar om de titel te accepteren, want ze zou nooit over zichzelf zeggen dat ze de leukste vrouw van Nederland is of “de lekkerste is”, zo zegt ze in een eerste reactie. Wel vindt ze het belangrijk dat vrouwen van zichzelf houden en zichzelf mooi vinden. Dat Gwen in het rijtje van winnaressen staat, vindt ze ‘superleuk’ en ‘een grote eer.’ Het is een plusje in het leven van Gwen van Poorten, want vorig jaar werd haar verloving verbroken en verloor ze al haar spullen bij een verhuizing.
Gwen is de opvolger van Romy Monteiro, musicalster en de dochter van Antje Monteiro. Zij stond vorig jaar bovenaan in de FHM500, maar is inmiddels gezakt naar plek acht. De tweede plaats is dit jaar voor het model Imaan Hammam. Op de derde plek staat Sylvie Meis, maar er waren nog meer prijzen voor Sylvie.

Ook Sylvie Meis valt in de prijzen

Sylvie Meis viel dit jaar nog verder in de prijzen, want zij mocht naar huis met de oeuvreprijs: ‘Queen of the Century Award.’ Deze opvolger stond vroeger bekend als de All Time Favorite Award. Ook Sylvie was erg blij met de prijs, want “ze heeft altijd warme herinneringen gehad aan de FHM.” Meis vindt dat ze veel aan het blad te danken heeft en dat zij haar destijds op de kaart hebben gezet.
Volgens haar is de prijs een manier om haar vrouwelijkheid te vieren. Dankzij de prijs voelt ze zich een echte vrouw en ook voor haar is het een grote eer om de prijs in ontvangst te nemen. Andere mensen die met een prijs naar huis gingen, waren: Lieke Klaver (sportvrouw), Amaka Enem (influencer) en Frank Lammers (Gent of The Year). De lijst werd samengesteld door de lezers van het blad, de redactie, een jury en gasthoofdredacteur Sylvana IJsselmuiden. Er werden ruim zes miljoen stemmen uitgebracht.

Dave Roelvink moet nog even doorsparen voor Sylvie Meis

Slijptol spot een Nipplegate