Rumag moet er (voorlopig) een punt achter zetten

Entertainment
door Dennis
donderdag, 30 mei 2024 om 11:29
thumb viraal rumag rot op
Het online platform Rumag is failliet verklaard. Dat betekent dat de website waarschijnlijk moet stoppen met zijn activiteiten. De website is eigendom van het bedrijf Just Another Media Company. Directeur Ralph de Vries zegt dat de rechtbank in Amsterdam inderdaad faillissement over het bedrijf heeft uitgesproken. Of de website online kan blijven, is afhankelijk van of een doorstart mogelijk is.

Socialemediaplatform Rumag

Rumag bestaat sinds 2014 en het lijkt erop dat er binnenkort een einde aan de website en het bedrijf erachter komt. De website werd vooral bekend door het plaatsen van puntjes tussen woorden, in plaats van spaties. Door deze manier van schrijven wist het platform iconisch te worden. Daarom ging het bedrijf over tot de verkoop van allerlei merchandising, zoals kleding, mokken en andere spullen.
Het is nog niet helemaal duidelijk waardoor het nu verkeerd is gegaan met Rumag. Uit het laatste jaarverslag van 2021, blijkt al dat het bedrijf behoorlijk verlies leed. Het bedrijf had onder meer flinke schulden uit staan. Als er geen investeerders zijn of bedrijven die een doorstart kunnen of willen betalen, gaat Rumag volledig ten onder.

Curator

Uit cijfers van RTL Nieuws blijkt dat het in 2022 niet bepaald beter ging. Het bedrijf had een verlies van 1,3 miljoen euro Daarnaast had Rumag in 2022 een negatief eigen vermogen van 1,7 miljoen euro en was het bedrijf eigenlijk al failliet.
Inmiddels zijn er twee curatoren aangesteld: Sylvain Saris en Charlotte De Haan. Beiden zeggen tegen RTL nog maar weinig kwijt te kunnen. Er wordt wel gekeken of er nog een doorstart mogelijk is. Er zijn al partijen die zich hebben gemeld, maar de curatoren zeggen niet te weten of dat überhaupt mogelijk is.

Sloopte Arjen Lubach Rumag?

Het is wel duidelijk dat de cijfers tijdens de coronapandemie behoorlijk slechter werden. Mogelijk heeft tv-presentator Arjen Lubach daar een hand in. Tijdens de coronacrisis kwam Rumag onder een vergrootglas te liggen. Het bleek dat het bedrijf kleren verkocht voor het Rode Kruis, maar zelf flink wat opbrengsten in eigen zak zou steken. Bovendien stelde het tv-programma Zondag met Lubach dat sommige teksten uit het Engels werden vertaald of gewoon gejat. Dat is plagiaat en de topman besloot toen te vertrekken. Het is in ieder geval duidelijk: Rumag.Is.Voorlopig.Niet.Meer. (Thumbnail via.)

Vandaag maak je kennis met de Nederlandse 'Guccimen' Ouleh!