Shell Shock is wel een uitdaging

Vermakelijk
door Dennis
donderdag, 23 mei 2024 om 15:31
thumb vk na een ritje in de queen spinner moet je heel even rustig zitten
Heb je een zwak voor attracties in attractieparken die net een tandje harder gaan? Dan is de Shell Shock waarschijnlijk een attractie die je zeker moet proberen. Deze attractie is gebouwd in de stijl van de Teenage Mutant Ninja Turtles en is dan ook te vinden in de Mall of America. De attractie staat er al sinds 2012, maar gaat in 2024 behoorlijk viraal. Hoe zorg je ervoor dat je de attractie zonder duizeligheid overleeft? Dat blijkt nog best een uitdaging te zijn. Velen hebben het geprobeerd, maar slechts een paar bezoekers bleven na het uitstappen recht op hun voeten staan. Het is waarschijnlijk een van de redenen dat de attractie nu viraal gaat.

Alle kanten op geschud

Deze attractie staat in een winkelcentrum in het stadje Bloomington in de staat Minnesota. Je moet er dus wel even voor reizen als je deze attractie zelf wil proberen. Maar wees gewaarschuwd: voor mensen die al last van hun evenwicht hebben of hoogtevrees hebben, is deze attractie een ware hel. Je gaat zitten in een bakje dat bevestigd is aan een arm. Daarna word je alle kanten op geschud. Het ding gaat in alle mogelijke richtingen rond, van boven naar beneden en van links naar rechts.
De Shell Shock is dan ook zeker niet bedoeld voor mensen met een zwakke maag. Veel bezoekers van deze attractie voelen zich na zo’n ritje namelijk behoorlijk misselijk. De eigenaar van de attractie, Nickelodeon, heeft zelfs instructievideo’s vrijgegeven waarin te zien is dat er goed op de bezoekers geld wordt. De bezoekers moeten zelf dan ook voldoen aan alle eisen: zo moet je de vleugels op de juiste plek houden en moet je goed in de gordel zitten. Niet voor niets, want met deze heftige bewegingen is de kans groot dat je anders uit je stoeltje wordt geslingerd. De attractie werkt als een soort katapult. Het record staat overigens op naam van iemand die 112 keer alle kanten op ging in één ritje. Je kunt dus een nieuw parkrecord vestigen.