Hoe het zaakje van Anthony Ammirati zijn medaille kostte

Sport
door Dennis
dinsdag, 06 augustus 2024 om 14:44
thumb vk anthony ammirati geen medaille dankzij geslachtsdeel wel aanbod van natuurfilmpjes site
De Franse polsstokhoogspringer Anthony Ammirati is goed bedeeld en zal daarom weinig vrouwen horen klagen. Maar soms komt het even niet zo goed uit. Hij ging dit weekend namelijk viraal omdat hij een ongelukje had bij zijn sport op de Olympische Spelen van Parijs. Doordat zijn grote zaakje in de weg zat, klapte hij precies met zijn kruis op de paal. Daardoor liep hij niet alleen een medaille mis, maar hij lag meteen uit de competitie. De sporter zei tegen de Franse atletiekvereniging dat het ‘een grote teleurstelling’ was.

Groot zaakje kost medaille

De 21-jarige heeft dan over zijn zaakje niets te klagen, maar over een 5.70 meter hoge paal springen, dat lukte niet. De sporter werd getergd door de zwaartekracht en hij kwam dan ook met zijn volledige klokkenspel op de paal terecht. Als mannen op de redactie voelen we zijn pijn. Die pijn werd nog erger toen bleek dat hij daardoor uit de competitie lag.
“Ik baal eerlijk gezegd wel, want ik heb niks verkeerd gedaan toen ik voor de derde keer over de 5,7 meter probeerde te springen. Ik kwam gewoon verkeerd terecht. Het zat deze keer niet tussen mijn oren, maar ik had gewoon een fysiek probleempje. Het was een fout met de paal.”

Franse sporter zegt niet wat er echt verkeerd ging

“De omstandigheden waren goed. Het is de eerste keer in de competitie dat ik geen stress had.” Die uitspraken waren natuurlijk mooi bedacht, maar hij benoemde de grote olifant in de kamer niet. Hij heeft het niet gehad over hoe hij terechtkwam of waardoor zijn lichaam uit evenwicht raakte. Ook de commentatoren hielden de kaken stijf op elkaar. Je kunt immers niet tegen miljoenen kijkers zeggen dat een sporter te zwaar bedeeld is om succesvol zijn sport uit te oefenen.
En dat viel op. Stille commentatoren, terwijl het incident op slow motion wordt teruggespeeld. Een commentator vraagt aan zijn collega wat er verkeerd ging, maar het enige wat hij als reactie kreeg: “Er zit een technisch probleem beneden.” Iemand anders windt er op Twitter geen doekjes om: “Als je opgaat voor je Olympische medaille maar je enorme zaakje zit in de weg en de hele wereld dat in slow-motion kan zien.”