10 jaar later: Hoe is het nu met ‘Okay Let’s Go’-Joury?

Vermakelijk
door Dennis
dinsdag, 04 juni 2024 om 19:41
thumb viraal okay lets go
Hij werd er 10 jaar geleden enorm bekend mee: zijn legendarische uitspraak op zijn zolderkamertje, waar hij doet alsof hij de omroeper van een grote kermisattractie is: “Okay, let’s go!” Joury Raaphorst is de jongen die tien jaar geleden het internet volledig op zijn kop zette en zelfs een legende werd. Hij was te zien in de tv-serie ‘Man Bijt Hond’, waar wel vaker markante types voorbij kwamen. Maar hoe gaat het nu met Joury?

Hoe Joury Raaphorst bekend werd

Joury is inmiddels ook al een stuk ouder en opgegroeid. Maar hij heeft nog altijd een voorliefde voor kermisattracties. Tegenwoordig gaat hij ook de festivals af, zoals bijvoorbeeld het Intents-festival in Oisterwijk, waar hij opnieuw werd geïnterviewd. Als hij zijn filmpje terugkijkt van toen hij 14 was, glundert hij en zegt hij: “Ik ben die guy!” Natuurlijk wordt in het interview ook gevraagd of hij nog een keer de microfoon op wil pakken en de woorden waar hij zo beroemd mee is geworden, nog een keer uit wil spreken. Bij een bezoekje aan mede-kermisgek Maikel van Hoof hoeft hij daar niet nog een keer over na te denken.
Waar hij toen hij 14 was het moest doen met zijn zolderkamertje, mag hij nu echt deze legendarische drie woorden uitspreken. Er zijn nog steeds mensen die Joury herkennen en volgens hem kan hij niet eens meer normaal op vakantie.

Hoe gaat het nu met Joury?

Zelfs de interviewer van het Intents-festival kan het niet geloven dat hij de enige echte internetheld Joury gaat interviewen. Hij vertelt dat hij een paar jaar geleden op Zakynthos was, maar dat hij daar niet meer normaal over straat kon. Hij kan de aandacht wel waarderen, maar soms is hij “er ook wel even klaar mee.” Toch is Joury de beroerdste niet en maakt hij graag nog een praatje en een fotootje. En op een festival waagt hij zichzelf graag aan een dansje door te stampen.
Joury is zijn passie voor kermis trouwens ook niet kwijt. Op het Intents-festival stond de BreakDance, waar hij wel drie keer in is geweest. Hij zou het liefst nog een keer al zijn kermischarmes in de strijd gooien en nog één keer omroepen door de microfoons. Ook tien jaar later kan hij het nog: “Zo baby, daar komt ie. Okaaaay, let’s go!”