McDonalds werknemer droogt vieze zwabber bij de frietjes

Bizar
door Dennis
woensdag, 22 mei 2024 om 15:27
thumb vk na het zien van deze beelden snap je ineens waarom je mcfries zo raar smaakt
Sommige dingen had je liever niet geweten als je eten of drinken koopt bij een horecazaak. Tv-programma’s zoals ‘Oorlog in de Keuken’ van Gordon Ramsay en ‘Bar Rescue’ van Jon Taffer bieden vaak al een mooi inkijkje van hoe het er in de keuken van een restaurant aan toe gaat. Maar daar ligt de lat ook een stuk hoger, zeggen de restauranteigenaren. Je zou daarom verwachten dat eten bij de McDonalds geen kwaad kan, want het eten is niet echt sterrenchefwaardig. Maar een vrouw uit Australië heeft inmiddels bewezen dat ook frietjes bakken best lastig kan zijn. Want wat doe je toch met die vieze zwabber?

Vieze zwabber boven de oven

Een medewerkster van McDonalds dacht dat het geen kwaad kon als ze de zwabber die ze na het gebruik weer wil drogen, even onder de lamp van de oven waarin ook de patat wordt gebakken, houdt. Maar de camera liegt niet en ze werd dan ook betrapt op het incident. Volgens de woordvoerder van de MacDonalds gaat het hier om een ‘op zichzelfstaand incident’, maar de meeste bezoekers van de McDonalds hebben wel even genoeg gezien.
De medewerkster staat er duidelijk op: ze houdt een afneembare microvezel zwabber boven de warmtelamp, op slechts een paar centimeter van een doosje met verse frietjes. De McDonalds in kwestie ligt gelukkig ver weg, in Booval, zo’n 30 kilometer van het Australische Brisbane. The Daily Mail Australia weet inmiddels dat de medewerkster is aangesproken op haar onsmakelijke gedrag. Wel is duidelijk dat ze haar baan mag houden.

Virale video

De video waarin de McDonalds medewerkster wordt betrapt, ging al snel viraal. Daarbij konden reacties niet uitblijven, vooral verwijzend naar het ondermaatse eten van de fastfoodketen. “Nu snap ik ook waar die muffe smaak vandaan komt”, reageert iemand op Facebook. Een ander klaagt ook over de temperatuur van het eten: “Ik durf te wetten dat de dweil warmer is dan de frietjes.”
Anderen vonden het te goor om aan te zien en vegen de vloer aan met de vrouw: “Dit is het meest hersenloze dat ik deze week heb gezien.” Een woordvoerder zegt tegen The Daily Mail dat McDonalds de veiligheid ‘extreem serieus neemt’ en er ‘strenge procedures zijn rondom het schoonmaken en de hygiëne’. Na het incident werden alle medewerkers van de vestiging verplicht om een nieuwe cursus met betrekking tot hygiënisch werken te volgen.