Politie zet trouwstoet A4 aan de kant

Binnenland
door Dennis
woensdag, 08 mei 2024 om 17:13
thumb vk politie zet alle autos van bruiloftsstoet aan de kant op vluchtstrook van a4
De politie heeft vrijdag een trouwstoet op de A4 naar de kant gehaald. Daarbij zou het gaan om een stoet van dertien auto’s die over de A4 reed. Volgens de laatste berichten zouden de inzittenden zelfs op de snelweg zijn uitgestapt. Dat zeggen voorbijgangers die het voorval zagen gebeuren. Agenten besloten om de auto’s vlak voor de Ketheltunnel bij Schipluiden te stoppen op de vluchtstrook. De trouwstoet werd afgelopen vrijdagmiddag om 15:45 staande gehouden. Er stond toen een file op de A4. Een automobilist in de file had de politie gebeld, omdat de trouwstoet volgens automobilisten opvallend rijgedrag vertoonde. Inzittenden waren uitgestapt en stonden op de snelweg.

Dertien auto’s tot stoppen gemaand

Er werden uiteindelijk dertien auto’s tot stoppen gemaand en op de vluchtstrook gezet. De beelden daarvan werden al snel verspreid op het internet en gingen daardoor viraal. Op de video is een reeks auto’s te zien, met politieauto’s en agenten. De trouwstoet had zich voorafgaand aan hun rit al op de snelweg in het Westland verzameld. De politie kan die gegevens nog niet bevestigen.
Van alle dertien bestuurders zijn de rijbewijzen gecontroleerd en werden de gegevens genoteerd, zo vertelt de politie. Het is nog niet helemaal duidelijk wat daar uit is gekomen, want maandag kon de woordvoerder daarover nog niets tegen het AD zeggen. De politie heeft wel aangekondigd verder onderzoek te gaan doen.

Mogelijke verkeersovertredingen

Volgens de politie heeft de trouwstoet mogelijk verkeersovertredingen gegaan. Daarom gaat de politie kijken of er camerabeelden zijn en of het mogelijk is om achteraf een proces-verbaal op te maken. Trouwstoeten leiden regelmatig tot commotie en ergernissen op de weg. Het gebeurt dan ook wel vaker dat de chauffeurs een bekeuring krijgen of het rijbewijs wordt ingevorderd. Bij een eerdere trouwstoet botste een motorrijder op een voertuig uit de stoet. Hij moest toen met zwaar letsel naar het ziekenhuis.