‘Gasolina’-Appie heeft cobra zelf van de grond gepakt

Bizar
door Dennis
dinsdag, 07 mei 2024 om 10:15
thumb vk beelden opgedoken waarop is te zien dat psv fan zelf cobra van de grond raapt en wordt gewaarschuwd
Niet voor iedereen verliep de wedstrijd van PSV op jacht naar het kampioenschap even feestelijk. Inmiddels zijn de beelden van een feestende Appie die een stuk vuurwerk, een cobra, van de grond pakt viraal gegaan op sociale media. De 49-jarige man dacht dat hij een fakkel had opgepakt, maar het stuk vuurwerk ontplofte in zijn handen. Daardoor moet Appie nu met de gevolgen leven, want onder meer zijn wijsvinger, middelvinger en een deel van zijn duim missen. Inmiddels is de vuilnisman voor het eerst geopereerd, maar hij moet later deze week nog een paar operaties ondergaan. Appie was zelf in de veronderstelling dat vrienden van hem de cobra in plaats van fakkel hadden aangegeven, maar op beelden is terug te zien dat het verhaal niet klopt. Appie pakte – in een waarschijnlijk dronken bui – zelf het stuk vuurwerk van de grond.

Ongeluk met vuurwerk

Op beelden die rondgaan op social media, is een uitzinnige Appie te zien die waarschijnlijk één van zijn eigen beroemde drankjes heeft gedronken. De vuilnisman was ook al te zien in het televisieprogramma ‘Probleemwijken 18 jaar’, waarin het zogenaamde ‘Gasolina’-fragment zat. Hier liet hij zijn hoe je een echte baco maakt. In de baco ging meer bacardi dan cola. De kans is groot dat hij door deze drankjes te drinken voor aanvang van de wedstrijd, zelf een behoorlijke misser heeft gemaakt.
De clubicoon maakte namelijk de domme fout om een brandend stuk vuurwerk op te pakken. Hij dacht zelf dat het geen kwaad kon, omdat hij in de veronderstelling was dat het een fakkel was. Maar het bleek te gaan om een cobra en binnen enkele seconden was een groot deel van de hand van Appie weg. Dat is ook op deze schokkende beelden te zien, die we overigens ‘NSFW’ vinden. Kijk dus zeker niet als je net gegeten hebt of niet tegen afschuwelijke beelden van missende ledematen kunt.

Zelf vuurwerk opgepakt

Langere tijd hield Appie vol dat iemand hem het stuk vuurwerk had aangereikt en daardoor stiekem verwisseld was. Maar nu blijkt uit de laatste beelden dat dit nooit het geval is geweest en hij zelf het stuk vuurwerk heeft opgepakt. Hij werd er zelfs nog door omstanders voor gewaarschuwd. Door de klap mist hij zijn wijs- en middelvinger en een stuk van zijn duim. Bovendien is nog niet duidelijk wat hij met de rest van zijn vingers nog kan, zo zegt zijn neef tegen Omroep Brabant. Appie heeft zijn vingers wel nodig, want hij is nu vier dagen per week vuilnisman. Hoe het verder moet, is nog niet duidelijk. Ondanks dat hij bijna vrolijk in het ziekenhuisbed lag. Maar schijnt bedriegt, want volgens zijn neef komt dat vooral door de alcohol, narcose en pijnstillers.