‘Europapa’ is volgens Spotify winnaar Eurovisie 2024

Entertainment
door Dennis
dinsdag, 07 mei 2024 om 11:27
thumb viraal joost europapa
Goed nieuws voor de fans van Joost Klein, want het lijkt erop dat ‘Europapa’ het Eurovisie Songfestival zal gaan winnen. Tenminste, als we de streaminglijsten van Spotify mogen geloven. Het liedje van de flamboyante zanger is de meest populaire inzending voor het Songfestival dit jaar. Dat blijkt uit cijfers van streamingdienst Spotify. In vrijwel alle landen binnen Europa staat het liedje hoog genoteerd. Het is zelfs het best beluisterde liedje in vrijwel alle leeftijdscategorieën. Spotify verwacht dan ook dat veel televoters hun stem op Joost uit zullen brengen.

Joost’s ‘Europapa’ is een van de populairste inzendingen

‘Europapa’ is een van de populairste inzendingen van het Eurovisie Songfestival, zo meldt Spotify. Het Songfestival gaat deze week veer van start en dit weekend is de finale. Van alle inzendingen voor dit jaar is ‘Europapa’ het meest populair op Spotify. Inmiddels heeft Joost meer dan 44,5 miljoen streams op Spotify voor alleen dit liedje weten te vergaren. Een andere favoriet onder de kijkers van het Songfestival is het Italiaanse ‘La Noia’. Maar deze werd 20% minder vaak beluisterd dan de inzending van Joost. Ook het liedje ‘Unforgettable’ van het Zweedse popduo Marcus en Martinus doet het goed en staat op een derde plaats.

Joost Klein in het buitenland

Joost doet het erg goed in het buitenland, zo blijkt uit cijfers van Spotify. Er werd onderzoek gedaan onder 15 verschillende landen. Daarbij is gekeken hoe de kansen van Joost worden ingeschat. Hieruit blijkt dat ‘Europapa’ op een groot deel van de stemmen van de televoters kan rekenen. Zo blijkt dat Joost in Kroatië op drie, op Nederland op 1 (maar die mogen niet meestemmen), op Ierland en België op 1 en in het Verenigd Koninkrijk en Zweden op 2 zal eindigen.

Favorieten van Nederland

De populariteit van het liedje ‘Europapa’ is in Nederland behoorlijk. Hij wist een maand geleden al het record van het meest beluisterde Nederlandse nummer op Spotify in één dag te breken met ruim 1,2 miljoen streams. Als we zelf 12 punten weg moeten geven, zouden we op basis van het aantal streams 12 punten aan Italië met het liedje ‘La Noia’ geven. Ook ‘Nemo’ van The Code en ‘Baby Lasagna’ van Rim Tim Tagi Dim doen het goed.

De Hardstyle versie van Europapa