Treinconducteur ziet tornado op hem af komen

Bizar
door Dennis
dinsdag, 30 april 2024 om 19:11
thumb vk machinist en conducteur in nebraska vergeten deze tornado nooit meer
Angstige momenten voor een treinconducteur in Nebraska. In een filmpje van iets langer dan 3 minuten is te zien hoe de conducteur midden in een tornado terechtkomt. De staten Nebraska en Iowa in het Middenwesten van de Verenigde Staten hebben het erg te verduren gekregen en de tornado’s lieten dan ook een spoor van vernieling achter. De machinist en de machinist stonden dan ook angstige momenten uit.

Met de trein in de tornado

Met de trein reizen is een van de veiligste manieren om van A naar B te reizen, maar bij een tornado kan er van alles gebeuren. De conducteur ziet dat er op afstand een tornado nadert en besluit om maar alvast te filmen, zodat hij kan vastleggen wat er gebeurt. Halverwege het filmpje komt de tornado al erg dicht bij en ziet de conducteur de bui al hangen. Hij zoekt samen met zijn machinist dekking en dat is maar goed ook. De trein komt namelijk in de tornado terecht en alle voorwerpen die de tornado heeft weten te verzamelen, storten neer tegen het dak en het raam van de trein. Wonder boven wonder weet de trein het te houden en blijven de twee in veiligheid.

Spoor van vernieling in staten

Een 27-jarige conducteur van hetzelfde spoorbedrijf laat in de reacties weten hetzelfde meegemaakt te hebben, toen de trein stationair stond opgesteld, te wachten op het moment dat hij door mocht rijden. Tijdens de middag, op 26 april 2024, kwam de tornado in Nebraska over. Daarbij werden ook nog eens 31 auto’s van de weg geblazen. De conducteur en zijn machinist zijn uiteindelijk zonder kleerscheuren er van af gekomen.
Overigens werden onder meer honderden huizen en een lokaal vliegveld met de grond gelijkgemaakt door tornado’s in Nebraska en Iowa. Daarbij raakten vijf mensen gewond. Een gebouw waarin zeventig mensen zaten, stortte in. Drie mensen raakten gewond en meerdere mensen raakten bekneld. Uiteindelijk kon iedereen geëvacueerd worden en waren de verwondingen niet levensbedreigend.