Vier mannen blazen geldautomaten op in Duitse Bottrop

Bizar
door Dennis
maandag, 10 juni 2024 om 16:53
thumb vk plofkrakers in duitse bottrop nemen de tijd want ze hebben audi rs 6 als vluchtauto
In Nederland is dankzij vergaande maatregelen het aantal plofkraken flink afgenomen, maar in Duitsland is dat wel anders. Vier mannen bliezen geldautomaten op in het Duitse Bottrop. Op een virale video is te doen hoe de daders uitgebreid de tijd nemen om te vluchten, omdat ze een snelle Audi RS 6 tot hun beschikking hebben als vluchtauto.

Plofkraken in Bottrop

In Duitsland komen plofkraken sinds het invoeren van maatregelen in Nederland vaker voor. Zo ook vorige week, toen er minstens één geld automaat van Deutsche Bank werd opgeblazen in de Osterfelder Strasse. Daarbij moest de brandweer 19 inwoners van het stadscentrum van Bottrop evacueren. Op de video is te zien hoe de vier daders eerst de tijd nemen om het vluchten goed voor te breiden. Daarna gaan ze er met een bloedsnelle Audi vandoor. De Audi rijdt met een kenteken uit Oberhausen, maar het is goed mogelijk dat de auto of kentekenplaten gestolen zijn.
Op de video is te zien dat een wagen van de lokale politie hen achtervolgt. De daders gaan vol gas en maken dat ze wegkomen. Volgens politiewoordvoerster Antonia Linnenbrink hadden “de collega’s geen enkele kans om het vol te houden” tegen de bloedsnelle Audi. Bij de plofkraak gingen onder meer de ramen van het lokale bankfiliaal kapot.

Niets bekend over buit of schade

Getuigen hoorden midden in de nacht meerdere knallen. Rond 3 uur ’s nachts werd er alarm geslagen. De getuigen zeggen dat zij vier mannen in donkere kleding in een Audi stationwagen zagen wegrijden richting Vonderort en Oberhausen. De politie zegt dat de vier zijn weggaan in een witte Audi.
Een bewoner van het gebouw legde de misdaad vast en heeft deze op TikTok gezet. Dat is de video die je hieronder ziet. Op de video zijn onder meer drie daders te zien die met zware plastic zakken in de auto springen. De woordvoerder van de Deutsche Bank zegt tegen het Duitse WAZ niets te weten over de mogelijke buit of schade. Ook de politie wist daarover nog niets te zeggen.