Huh, is dat nu Boer Harm zonder masker die zich om staat te kleden?

Entertainment
door Dennis
maandag, 10 juni 2024 om 17:01
thumb vk huh is dat nu boer harm zonder masker die zich om staat te kleden voor een optreden
Een virale video houdt de gemoederen rondom Boer Harm weer flink bezig. Want Nederland is in de ban van de rapper, wiens identiteit langere tijd goed verborgen bleef. Inmiddels weten we vrijwel zeker dat het hier gaat om de producer Fordays (David Alfred Bouman), die onder meer liedjes produceerde voor Sevn Alias en Blake. Maar voor wie van wat mysterie houdt en toch graag nog twijfelt, hebben we een filmpje dat een ander licht op de zaak kan schijnen.

Boer Harm kleedt zich om

Op de video is te zien dat een man in een blauwe overall zich omkleedt, vlak voor het optreden. Op een afstandje wordt hij gefilmd. Daarbij is een onbekende man te zien die het masker nog niet opheeft, en zichzelf omtovert tot een echte Boer Harm. De video werd gemaakt in het Friese Blije. Als de man al zijn vulling onder zijn blauwe overall heeft gestopt, trekt hij het masker over zijn hoofd. Net voordat hij het masker opzet, wordt hij duidelijk op camera gezet. Maar deze man is niet bekend en we weten wel zeker dat hij eigenlijk niets met de act rondom Boer Harm van doen heeft. We denken zelfs dat er een hype ontstaat, waarbij mensen zich als Boer Harm verkleden.

Wie is Boer Harm dan wel?

Op een video van frerikdeswetser is te zien hoe een man zich omkleedt als Boer Harm. Maar mogelijk is dit een nepper, want je kunt het masker van Boer Harm voor een paar tientjes bij de Chinese webshop Temu kopen. Leuk voor carnaval. Het echte masker dat David Bouman draagt als hij als Boer Harm het podium op stapt, is veel duurder. Dat masker is gemaakt door maskermaker Sergey Mezhericher. Het masker kost zo’n 500 euro en wordt alleen via Etsy verkocht. Overigens is Boer Harm geen uitvinding van Sergey. Het masker is eigenlijk geïnspireerd op ‘Friar Truck’ een monnik die te zien is in Robin Hood.
Het masker van 500 euro heeft David wel al flink wat geldt opgeleverd. Je hebt Boer Harm en zijn vriendin Grietje voor 3300 euro op je feestje. Hij zou deze zomer al zo’n 300 boekingen hebben. Dat betekent dat Boer Harm bijna een miljoen heeft verdiend aan zijn act en daar komt het populaire liedje ‘Brommers Kieken’ nog bij. Het liedje heeft zelfs een kinderversie gekregen en zal daarom ook onder jongere kinderen populair worden. Hoe we zeker weten dat het hier om de vrij onbekende David Bouman gaat? Dat komt onder meer doordat zijn vriendin Grietje – ze heet eigenlijk Janouk Roekevisch – het domeinnaam DeBoerenRapper in handen heeft. En we hebben nog meer bewijs dat David Boer Harm is en zijn vriendin Janouk zich uitgeeft voor Grietje.