Nederlanders opgelicht in taxi Hurghada

Buitenland
door Dennis
woensdag, 01 mei 2024 om 17:05
thumb vk en daarom regel je in hurghada in egypte altijd een taxi via je hotel of een uber
In sommige landen moet je extra goed opletten als je met de taxi gaat. Zo weten we bijvoorbeeld dat er in veel Oost-Europese landen zoals Roemenië met de taximeter wordt geknoeid. Als toerist betaal je daardoor veel meer voor een taxiritje dan eigenlijk nodig is. En andere taxichauffeurs kiezen ervoor om je de halve stad rond te rijden, zodat je dieper in de buidel moet tasten. Getty en Ries zijn op vakantie in Hurghada, Egypte en merken zelf ook dat een taxi in deze toeristische stad nemen niet het beste idee wat ze ooit hebben gehad. De twee beleven hun eigen aflevering van het legendarische programma ‘Oplichters in het Buitenland’ van Kees van der Spek.

Viraal filmpje over oplichtende taxichauffeur in Hurghada

Wat er precies aan vooraf is gegaan, is onduidelijk. Op een viraal filmpje met bijna 5000 likes van Getty dat ze op TikTok heeft gezet, is te zien hoe er ruzie in de taxi ontstaat. De taxichauffeur rijdt als een gek en wil één euro extra om veiliger te rijden en te doen wat Getty en Ries willen. Maar Getty is van mening dat het de taxichauffeur zijn plicht is om hen veilig voor het afgesproken bedrag van drie euro veilig naar hun hotel te brengen. De taxichauffeur blijft vragen om extra geld en om die reden lopen de gemoederen hoog op. Zo stelt Getty aan haar man voor om de taxichauffeur even wat manieren bij te brengen, zodra hij stopt met rijden.
De taxichauffeur wil niet luisteren naar zijn passagiers en besluit dat de taxi net zo lang blijft rijden, totdat de twee instemmen met een totaalbedrag van 4 euro. Over één euro moeilijk doen in een toeristenstad als Hurghada is wellicht niet het beste idee, maar Getty en Ries zijn mensen van hun principes. 1 euro is in Egypte toch al snel iets meer dan 50 Egyptische pond. Gemiddeld verdient iemand in Egypte 3660 Egyptische ponden bij een weerkweek van 54 uur. Dat betekent dat de gemiddelde Egyptenaar zo’n 71 euro per werkweek verdient.