Grote draak op Empire State Building in New York, promo voor House of The Dragons

Entertainment
door Dennis
woensdag, 19 juni 2024 om 17:47
thumb viraal grote draak op empire state building in new york promo voor house of the dragons
Als je op vakantie gaat naar New York, kijk je normaal gesproken al je ogen uit als je langs de de imposante Empire State Building komt, maar deze keer zal je jezelf wel even moeten knijpen, zodat je zeker weet dat je niet droomt. Er staat namelijk een enorme, opblaasbare draak op de Empire State Building in New York. De draak staat er niet voor niets: hij is bedoeld om reclame te maken voor House of Dragon. Waarschijnlijk ken je die serie nog wel, want het is de voorloper van de bekende serie ‘Game of Thrones’.

Draak is behoorlijk groot

De draak heet Vhagar en is 82 meter groot (in deze versie). Hij staat nu bij de Empire State Building in New York, om een nieuw seizoen van ‘House of The Dragons’ te promoten. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen werd afgelopen zondag in Amerika uitgezonden.
Het maakt deel uit van een meeslepende ‘House of The Dragons’-ervaring, die HBO Max en het Empire State Building samen bieden. Alles is bedoeld om meer kijkers naar de show te trekken. Zo kun je onder meer een foto laten maken met de beroemde ‘Irone Thorne’.

Wat kost deze ervaring?

Wil je het volledige pakket: de draak van dichtbij zien, een foto maken en een volledige ervaring, dan moet je daarvoor wel diep in de buidel tasten. Een reisje naar New York is niet goedkoop, zo weet iedereen die er ooit op vakantie is geweest. Voor de ervaring betaal je ten minste 46 dollar per persoon (per volwassene). Kinderen krijgen wel korting, maar betalen 40 dollar per kind.

Kijkcijfers vallen tegen

Ondanks alle promo lijkt het erop dat nog niet alle fans het tweede seizoen van House of The Dragons hebben gevonden. De kijkcijfers vallen namelijk een beetje tegen. Er keken minder mensen naar de eerste aflevering van het twee seizoen, dan naar de eerste aflevering van het eerste seizoen, twee jaar geleden. Het zou gaan om 2 miljoen kijkers minder.