Oma heeft nog wat rijlessen voor haar scootmobiel nodig

Humor
door Dennis
dinsdag, 14 mei 2024 om 16:59
thumb vk oma weet nog niet zo goed welk knopje wat doet op haar scootmobiel
Op een virale video is te zien hoe een oma op haar scootmobiel het apparaat nog niet helemaal onder de knie heeft. Gelukkig kunnen we erom lachen, want oma heeft er zelf niets aan overgehouden. De video zelf werkt behoorlijk op de lachspieren, als blijkt dat de scootmobiel hele andere plannen met oma heeft. De kleindochter van de 71-jarige vrouw op de scootmobiel heeft alles gefilmd en de video online gezet. Volgens haar wordt het tijd dat oma nog wat rijlessen gaat volgen, voordat ze nog een keer op de scootmobiel stapt.

Foutje met scootmobiel

Op de video is te zien hoe de 71-jarige vrouw op haar scootmobiel klimt en het apparaat aanzet. Ze kijkt nog even keurig over haar schouder of er obstakels op de weg te zien zijn. Tot zover doet ze wat ze op de cursus geleerd heeft. Ze besluit dat de weg veilig is en gaat daarom door. Even een klein beetje gas geven en vervolgens omkeren. Maar dat ging iets sneller dan ze had bedacht, waardoor de scootmobiel op hol slaat en de oma bijna van het apparaat af valt.
Om te voorkomen dat ze op de weg belandt, besluit ze om nog een ruk aan het stuur te geven. Dat leidt ertoe dat de scootmobiel uit balans raakt en daardoor valt het apparaat om terwijl oma er nog op zit. Meteen nadat ze omvalt, komt haar partner eraan om te controleren of ze er iets aan over heeft gehouden.

Neem nog wat rijlessen

De kleindochter van oma, Emma Tregurtha, heeft alles gefilmd en zette de video online. Daardoor is er in het Verenigd Koninkrijk nu een viraal filmpje. Emma werkt in de zorg in Bolton in Manchester en ziet dit soort ongelukken wel vaker: “Mijn arme oma! Deze scootmobiels kunnen dodelijk zijn. Ik denk dat ze nog wat rijlessen nodig heeft!”
“Ze wilde alleen maar omdraaien om naar huis te rijden, maar dat was een complete mislukking”, constateert de kleindochter van de 71-jarige.