Oude Volkswagen auto’s gevonden in verlaten mijn berg Zwitserland

Inspirerend
door Dennis
vrijdag, 03 mei 2024 om 12:10
thumb vk oude volkswagen autos gevonden in een verlaten mijn in een berg in zwitserland
Als je doet aan urban exploring, kun je de meest bijzondere dingen tegenkomen. Cameraman Bob Thissen maakte in 2016 een reeks genaamd ‘Exitus’ voor NPO3 en een Belgische televisiezender. Daarbij bracht hij oude, verlaten plekken weer tot leven. Na de televisieserie kreeg Bob de smaak te pakken en heeft hij zich volledig gestort op urban exploring. Dat levert regelmatig mooie pareltjes op, waaronder een verlaten mijn op een berg in Zwitserland. Daar vond hij een mijn vol met oude Volkswagen auto’s.

Oude Volkswagen auto’s in oude mijn

Bob reisde af naar Zwitserland om daar te doen aan urban exploring. Een relatief nieuwe activiteit waarbij je naar oude, verlaten gebouwen gaat. Bob vond het interessant om eens naar een verlaten mijn in een berg in Zwitserland te gaan. Daar trof hij heel wat oude Volkswagen auto’s aan, die verzamelaars graag in hun collectie zouden hebben. Zo stuitte Bob onder meer op een Beetle 1300, 1302 en 1303. Daarnaast filmde Bob ook de beroemde Volkswagen Golf 1 en Volkswagen Golf 2.
Verder filmde Bob een aantal Polo’s en Passat Volkswagen tijdens zijn trip door de verlaten mijnen van Zwitserland.

Urban exploring, een schat aan informatie

Sinds 2016 doet Bob aan urban exploring. Dit wordt ook wel urbex of stadsverkenning genoemd. Bij urbex gaan mensen op zoek naar verborgen en verlaten plaatsen, zoals Bob deed met een verlaten mijn. Heel veel zaken vallen onder urban exploring: van verlaten gebouwen tot ondergrondse ruimtes. Bij Urbex draait het vooral om het verkennen van de geschiedenis en de cultuur. Met name de nieuwsgierigheid en mysterie rondom verlaten plekken zijn redenen waarom mensen zoals Bob aan urban exploring doen. Het is overigens niet altijd legaal om dat te doen, zeker niet in gebouwen die het privébezit van een ander zijn. Maar we zijn het met Bob eens: soms moet je een beetje risico nemen om een schat tegen te komen.