Man op Costa Rica schiet zijn buurman dood

Bizar
door Dennis
donderdag, 06 juni 2024 om 22:22
thumb viraal burenruzie costa rica
Schokkende beelden uit Costa Rica. Op de video is te zien hoe een burenruzie ontaardt in een schietpistool, waarbij het slachtoffer het met zijn leven moest bekopen. Het filmpje duurt nog geen minuut, maar er gebeurt van alles. Zo is onder meer te zien hoe een vrouw haar garage uitloopt en ruzie krijgt met de buren. Dit alles gebeurt in een wijk, Rio Palma, in de stad Escazu in Costa Rica. De eerste vrouw stopt met lopen en roept vervolgens terug. Daarna komt Eduardo Ramirez Zamora zich ermee bemoeien. Hij is de schutter in het filmpje.

Boze buurman schiet slachtoffer dood

Zamora (53) probeert eerst zijn vrouw tegen te houden en probeert de ruzie te sussen. Totdat er bij hem iets knapt en hij besluit om zijn pistool uit zijn riemband te halen en deze stiekem te laden. Daarna stopt hij hem terug onder zijn kleding. Vervolgens krijgen de buren van Zamora, Otoniel Orozco Mendoza en zijn vrouw, opnieuw ruzie. Ze lopen hun huis uit en vechten de ruzie met de Zamora’s buiten verder uit. Terwijl ze druk naar elkaar wijzen, ontstaat er geweld.
Mendoza slaat Zamora tegen zijn hoofd en de twee knokken er daarna op los. Nadat er meerdere keren klappen vielen, gaat Zamora achteruit en haalt hij het pistool onder zijn shirt vandaan. Vervolgens schiet hij Mendoza neer. Mensen in de buurt zeggen dat ze Zamora zijn buurman van dichtbij neer zagen schieten. Zamora schiet nog eens negen kogels af op Mendoza, die al achterover gevallen is door het eerste schot. Een getuigde zegt dat toen het slachtoffer op de grond viel, de Zamora op Mendoza bleef schieten.

Ruzie om een waterkraan

De ruzie tussen Mendoza en Zamora is een langslepend conflict. Het zou allemaal draaien om een gedeelde waterkraan. Zamora zou al jarenlang problemen hebben met Mendoza en zijn vrouw en kinderen lastig vallen. Daarbij zou hij meerdere keren vervelende opmerkingen hebben gemaakt over de herkomst van Mendoza, die vanuit Nicaragua naar Costa Rica was verhuisd.
Onlangs de voortslepende ruzies, heeft de politie nooit ingegrepen. Dat terwijl de politie wel op de hoogte was van de problemen tussen de twee buren. Ze hadden elkaar aangeklaagd, maar ook toen gebeurde er niets. De lokale autoriteiten hebben Zamora na het incident wel gearresteerd. The Daily Mail schrijft dat hij drie maanden in voorlopige hechtenis blijft. Buren zeggen dat ze niet wisten dat Zamora in het bezit was van een vuurwapen. Zij hadden juist op een verzoening aangedrongen, omdat dat ‘beter zou zijn voor de buurt.’
Een waarschuwing voor iedereen die het filmpje wil bekijken: het zijn schokkende beelden. Denk dus goed na of je de beelden wel of niet wil zien.